על כל אישה הרה להיות במעקב היריון קפדני, כדי לשמור על בריאותה וכדי לוודא התפתחות תקינה של העובר. כאשר חשה האישה בצירים או ירדו לה המים עליה להגיע לבית החולים, שם תתקבל על ידי הצוות הרפואי אשר יחל בשלבי ההכנה ללידה. שלב זה הוא קריטי, משום שבמהלכו נערכים בדיקות ומעקב אשר יכולים להשפיע על מהלך הלידה.
אם אתם סבורים כי נפגעתם עקב רשלנות בלידה בהקשר של שלבי ההכנה ללידה, אנו ממליצים לכם להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית בהקדם האפשרי. עורך הדין יוכל לבחון את פרטי המקרה ולעדכן אתכם בנוגע לאפשרויות העומדות בפניכם בהתאם למוגדר בחוק.
במקרה של חשד לרשלנות בלידה, ירון מויאל, עו”ד רשלנות רפואית, מציע פגישת ייעוץ חינם וללא כל התחייבות. במהלך הפגישה יהיה ניתן לבדוק האם אכן קיימת עילה להגשת תביעה ומהו גובה הפיצוי הצפוי. ניתן לקיים פגישות עם עורך דין מויאל בירושלים, תל אביב או הרצליה.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עורך דין רשלנות רפואית ירון מויאל |
רשלנות רפואית בשלב ההכנה ללידה
כאשר האישה מגיעה לבית החולים עם ירידת מים או צירים עליה לעבור בדיקות מוגדרות ולהיות תחת מעקב. זהו שלב משמעותי בלידה, גם אם לאישה אין פתיחה והיא עדיין לא אמורה להיכנס לחדר הלידה. רשלנות בלידה בהקשר של שלבי ההכנה ללידה יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים שונים:
- לידה מוקדמת – אישה יכולה להגיע למיון נשים כי ירדו לה המים או כי חשה בכאבים, גם אם מדובר בשבועות לפי מועד הלידה המתוכנן. במקרה כזה עליה לעבור בדיקות מקיפות כדי לוודא שהיא לא נמצאת בלידה. יש כמה דברים שאפשר לנקוט במצב של לידה מוקדמת, כגון מתן זריקות להבשלת ריאות העובר.
- צירים ללא ירידת מים – הפרוטוקול אומר שאם ירדו לאישה המים, עליה להתאשפז. אולם במקרים ויש לה צירים ללא ירידת מים, לפעמים אומרים לאישה לחזור לביתה ולהגיע לבית חולים שנית כאשר הצירים מתחזקים. אם האישה נשלחה לביתה ללא כל בדיקות, עלול הצוות הרפואי לפספס מצב חירום גם במצב של היעדר צירים דוגמת ירידה בדופק העובר, עלייה בלחץ הדם של האישה ובעיות נוספות.
- פיענוח לא נכון של בדיקות – במקרים בהם האישה עוברת בדיקות כנדרש בעת אשפוזה, כגון מוניטור ובדיקות לחץ דם, אולם חל שיבוש בפענוח שלהן שמוביל לכשל באבחון סיבוכים יכולים להוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה.
- אי זיהוי של לידה מהירה – האישה מגיעה לבית החולים במצב של צירים חלשים ונאמר לה להמתין. בפועל, היא נמצאת בשלב לידה פעילה ולעתים אף יולדת מחוץ לחדר לידה. מצב זה עלול להוביל לנזקים לאם ו/או לילוד, אם תוך כדי הלידה המהירה התרחש דימום מאסיבי או העובר היה במצוקה והדבר לא טופל.
השעות שחולפות בין הגעתה של האישה למיון יולדות ועד ללידה עצמה הן קריטיות לשלום האם והעובר כאחד. על הצוות הרפואי לבצע את כל הבדיקות הנדרשות ולוודא כי הלידה מתנהלת כנדרש וכי לא מדובר במצב חירום שדורש פיקוח צמוד יותר ואף התערבות.
עורך דין רשלנות רפואית ירון מויאל
עורך דין רשלנות רפואית ירון מויאל בעל ניסיון רב בטיפול במקרים של רשלנות בלידה, כמו גם רשלנות בהריון. תביעות של רשלנות בהריון או בלידה הינן מורכבות ביותר ולרוב הפיצוי הצפוי בהן גבוה במיוחד במקרים בהם הילוד סובל מנזקים בלתי הפיכים שכן הפיצוי אמור לסייע לספק לו איכות חיים גבוהה ככל הניתן למשך כל חייו. רשלנות בלידה יכולה להתרחש בשלבי הלידה השונים, החל משלבי ההכנה ללידה, בלידה עצמה וכן לאחריה, במעקב אחר מצב האם והילוד.
עו”ד רשלנות רפואית מויאל מציע פגישת ייעוץ חינם. מומלץ להגיע לפגישה זו עם כל מסמכי התיעוד הרפואי שברשותכם. לאחר שמיעת פרטי המקרה מפיכם ועיון במסמכים יסיק עורך דין מויאל האם קיימת עילה להגשת תביעה והאם קיימת כדאיות בהגשת תביעה משפטית. לעיתים הליך גישור יאפשר השגת פיצוי ראוי בהליך מהיר הרבה יותר.
מומלץ שלא לנקוט בצעדים כלשהם מול המוסד הרפואי או לבחור בייצוג עצמי שכן מוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מיומנים המחזיקים בידע הרפואי והמשפטי והניסיון הדרושים לניהול מוצלח של הליכים מסוג זה, ויעשו הכל להביא לדחיית התביעה.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
רשלנות בלידה במתן אפידורל
רשלנות רפואית בלידה מכשירנית
פיצויים בתביעות רשלנות רפואית
|