כמו בכל פרוצדורה רפואית, גם בניתוח שאיבת שומן ישנם סיכונים. סיבוכים במהלך הניתוח, בין אם סיבוכים בלתי צפויים או עקב רשלנות הצוות הרפואי, עלולים להוביל לנזקים כגון פיגמנטציה של העור, זיהומים, צלקות, עור נפול, תסחיפי שומן לריאות ועוד. במקרה של חשד כי התרחשה רשלנות בניתוח שאיבת שומן שהובילה לפגיעה, מומלץ כי עו”ד רשלנות רפואית יבדוק את כל הנתונים בכדי לברר האם ישנה עילה להגשת תביעה, ובמידה וכן יפעל בשם הנפגע/ת עד לקבלת פיצוי הולם. יש לזכור כי רופאים, גם מתחום הרפואה האסתטית, מגובים בעו”ד מהשורה הראשונה מטעם חברות הביטוח שלהם. לכן, ייצוג עצמי ללא עורך דין רשלנות רפואית במקרה של רשלנות בניתוח מאוד לא מומלץ ועלול לגרום להסתיים בהפסד התביעה.
ניתוח שאיבת שומן הוא פרוצדורה הנכללת במסגרת הניתוחים האסתטיים. במהלך הניתוח שואב הרופא תאי שומן מתחת לעור באזורים שונים בגוף, למשל בישבן, ברגליים, בזרועות או בבטן. קיימות מספר טכניקות לביצוע ניתוח שאיבת שומן ובחירת הטכניקה נעשית בהתאם למסת השומן אותה יש לשאוב, מצבו הרפואי של המטופל, גילו ועוד. בהתאם לכך גם מחליט הרופא באם לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה או חלקית.
מתי מתרחשת רשלנות רפואית בניתוח שאיבת שומן?
רשלנות רפואית בניתוח שאיבת שומן יכולה להתרחש בנסיבות שונות, ביניהן:
- אי בירור מקיף בנוגע למצב המטופל טרם ביצוע הניתוח – למרבה הצער, בתי המשפט נדרשו לעסוק במקרים בהם הרופא לא חקר כראוי את מצבו הרפואי של המטופל לפני הניתוח. אי בירור מקיף כפי שמתבקש יכול לגרום לדוגמה למתן חומרים אליהם רגיש המטופל או להתנגשות בין החומרים שניתנו לו ותרופות שהוא נוטל דרך קבע. למרות שמדובר בפרוצדורה למטרה אסתטית, על הרופא לבצע תחקיר מקיף ולברר את כל הנתונים על המטופל, כמו גם להדריך אותו באופן יסודי לפני הניתוח. לדוגמה, במידת הצורך, עליו להורות לו להפסיק ליטול תרופות לדילול דם זמן מסוים לפני הניתוח.
- אי הסכמה מדעת – אם הרופא לא הציג בפני המטופל את כל הכרוך בניתוח, סיכונים הכרוכים בניתוח מבעוד מועד וכן חלופות אפשריות, השלכות, סיבוכים אפשריים וכו’, זמן מספיק טרם הניתוח, קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בעילת אי הסכמה מדעת, שכן המטופל נכנס לפרוצדורה של שאיבת השומן כשהסכמתו לניתוח התבססה על מידע חסר. בתי המשפט רואים לחומרה היבט זה של רשלנות בניתוח שאיבת שומן, שכן מדובר על ניתוח אלקטיבי, למטרה אסתטית. על המטופל להביע את הסכמתו לביצוע הפרוצדורה, רק לאחר שקיבל את מלוא המידע בנדון. בפרוצדורות רפואיות למטרות אסתטיות, כמו גם רפואיות, קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח אם לא מולאו כל התנאים ליידוע המטופל.
- רשלנות רפואית במהלך הפרוצדורה – רשלנות בניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי בתהליך ההרדמה, התעלמות מבעיות בלתי צפויות שעלו במהלך הניתוח וטיפול לא נכון בסיבוכים.
- רשלנות במעקב אחר מצב המטופל בשלב ההתאוששות וההחלמה.
הגשת תביעה בגין רשלנות בניתוח שאיבת שומן
ככלל, ניתוח שאיבת שומן נחשב לפרוצדורה פשוטה יחסית, אשר אינה מצריכה ברוב המקרים הרדמה כללית. עם זאת, עדיין קיימים מקרים בהם מתרחשים סיבוכים והמטופל נפגע. במקרים בהם הפגיעה הינה תוצאה של רשלנות רפואית, יכול המטופל להגיש תביעה במטרה לקבל פיצוי ראוי עבור הנזקים שנגרמו לו.
הוכחת קיום רשלנות רפואית מצד הגורם המטפל מצריכה ידע נרחב הן בתחום המשפט והן בתחום הרפואה, ובכדי שבית המשפט יפסוק לטובת התביעה, יש להוכיח בנוסף כי קיים קשר סיבתי בין רשלנות זו והנזק ממנו סובל המטופל. בכל חשד לפגיעה עקב רשלנות, מומלץ להיוועץ עם עורך דין רשלנות רפואית. עורך דין המתמחה ספציפית בתחום זה ובעל ניסיון בניהול תיקים דומים, יידע לקבוע האם קיימת עילה להגשת תביעה, מה סיכויי הצלחתה, והאם קיימת כדאיות בהגשתה. לעיתים, ימליץ עורך הדין על מסלול חלופי בדמות גישור והסכם פשרה מול המוסד הרפואי בו התבצע הניתוח. במקרים מסוימים, יהיה ניתן להשיג בדרך זו פיצוי הולם בהליך קל ומהיר יותר לעומת דיונים בבית המשפט.
במקרה של חשד לרשלנות רפואית בניתוח שאיבת שומן, ירון מויאל, עו”ד רשלנות רפואית בירושלים, מציע פגישת ייעוץ חינם וללא כל התחייבות. במהלך הפגישה יהיה ניתן לבדוק קיום עילה וכדאיות להגשת תביעת פיצויים. ניתן לקיים פגישות עם עו”ד מויאל בירושלים, תל אביב או הרצליה.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עו”ד רשלנות רפואית בירושלים |
|