כלי דם עלולים להיחסם במהלך השנים כתוצאה מגורמים שונים. במקרים קיצוניים יש לבצע ניתוח לב פתוח כדי לבצע ניתוח מעקפים אולם ברוב המקרים אפשר לפתור את בעיית כלי הדם החסום באמצעות צנתור לב. ככל ניתוח, גם במצב של צנתור עלולים להתרחש סיבוכים ועל הרופא המטפל להיות ערני לגורמי סיכון, להעניק טיפול ראוי תוך תשומת לב וזהירות נדרשות ולתת מענה הולם ומהיר למצבים בהם אכן מתרחשים סיבוכים. במידה ונפגעתם במהלך או כתוצאה מניתוח צנתור לב עו”ד רשלנות רפואית יוכל לבדוק אם אכן מדובר ברשלנות רפואית ולייצג אתכם במידת הצורך. כדאי להימנע מייצוג עצמי משום שרופאים ומוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מיומנים ומנוסים ודרושים ידע מקצועי רפואי ומשפטי וכן ניסיון רב בניהול הליכים משפטיים מולם.
במקרה של חשד לרשלנות רפואית, ירון מויאל, עו”ד רשלנות רפואית בירושלים, מציע פגישת ייעוץ חינם וללא כל התחייבות. במהלך הפגישה יהיה ניתן לבדוק קיום עילה וכדאיות להגשת תביעת פיצויים. ניתן לקיים פגישות עם עו”ד מויאל בירושלים, תל אביב או הרצליה.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עורך דין רשלנות רפואית ירון מויאל
|
מהו צנתור לב?
צנתור לב הינו הליך אשר שייך לתחום הרפואה הקרדיולוגית. כלי הדם מעבירים בגופנו את הדם ממקום למקום, כאשר הלב משמש כמשאבה המקבלת דם מהוורידים ומזרימה דם טרי אל רחבי הגוף באמצעות העורקים. העורקים רגישים לסתימה בגלל גורמים תורשתיים, אורח חיים לא נכון, עישון ועוד. אם הם סתומים, עלול להתרחש התקף לב או דום לב אשר עלולים להותיר את החולה עם נכות או אף להוביל למוות.
ניתן לפתוח עורק חסום בפרוצדורה פשוטה יחסית, הנערכת לעתים תכופות בבתי חולים ברחבי הארץ. במהלך הצנתור מוכנס דרך עורק האמה או עורק המפשעה קטטר זעיר בקוטר של 2 מ”מ. במקביל מוזרק חומר ניגוד, מתבצע שיקוף רנטגן והמצנתר מכוון את הצנתר הזעיר למקום החסימה. לפעמים מתבצע צנתור אבחנתי שמיועד רק לבדוק את היקף החסימה, ולפעמים מתבצע צנתור טיפולי, ובו נפתחת החסימה באמצעות בלון מיוחד והנחה של תומכן (“סטנט”) התומך בכלי הדם ומונע הישנות של סתימה. הצנתור מתבצע כאשר המטופל ערני, בהרדמה מקומית במקום הכנסת הקטטר.
במידה והתהליך מתרחש בצורה תקינה, כלי הדם נפתח והחולה יכול לחזור לחייו הקודמים עם מגבלות מעטות. לפעמים יצטרך לקחת תרופות לכל חייו, כדי למנוע חזרה של מצב זה.
רשלנות בניתוח צנתור לב
רשלנות בניתוח צנתור לב עלולה להתרחש על רקע כמה נסיבות:
- אי הסכמה מדעת – מטבע הדברים צנתור הוא ניתוח לכל דבר, ועל הרופא להסביר למטופל על התהליך, לעדכן אותו לגבי תוצאות אפשריות, הסיכונים וכן האלטרנטיבות לפתרון הבעיה הרפואית. על המטופל לחתום על טופס הסכמה מדעת לקבלת הטיפול הרפואי. חריגה מתהליך זה הינה רשלנות רפואית לכל דבר.
- זיהום – משום שיש להחדיר את הקטטר באמצעות פתח בגוף, עלול להיווצר במקום זיהום אם לא ננקטים כל אמצעי הזהירות הנדרשים בכדי למנוע זאת.
- ביצוע צנתור אבחנתי ולא טיפולי – לעתים מבצע הרופא את התהליך של צנתור אבחנתי בדרך הטובה ביותר, אולם אי ביצוע צנתור טיפולי באותה הזדמנות יכולה להוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית. לדוגמה, רופא עדכן את המטופל כי יש כלי דם חסום, אולם לא פתח אותו במהלך הצנתור עצמו. במקרה זה יש אבחנה אולם לא בוצע טיפול והחולה עלול לסבול מהתקף לב לאחר הצנתור, שכן בעייתו לא נפתרה.
- רשלנות באבחון סיבוך או טיפול בו – משום שמדובר על ניתוח לכל דבר, על הרופא שביצע את הצנתור להיות ערני לסיבוכים אפשריים דוגמת היווצרות קרישי דם כתגובה להכנסת הצנתר, היווצרות קרע בדופן העורק ועוד. על הרופא להיות ערני לסיבוכים אלה ולטפל בהם מיידית אם התרחשו.
הגשת תביעת רשלנות בניתוח על רקע בעיות בצנתור לב
יש לדעת כי צנתור לב הוא הליך רפואי לכל דבר, שכולל סיכונים וסיבוכים. לכן, אף אם התרחש במהלך הניתוח או לאחריו סיבוך, אין להניח באופן אוטומטי כי התרחשה כאן רשלנות רפואית. עורך דין רשלנות רפואית מחזיק בידע ובניסיון הדרושים בכדי לבדוק את פרטי המקרה הספציפי בצורה מדויקת ולייעץ לכם אם אכן מדובר ברשלנות או בסיבוך שלא ניתן היה למנוע אותו.
במידה ועורך דין רשלנות רפואית יסבור כי אכן קיימת עילה להגשת תביעה, הוא יוכל לתת לכם הערכה באשר לגובה הפיצוי הצפוי במקרה שלכם, וכן ייתן המלצתו באשר להגשת תביעה משפטית או לחילופין קיום הליך גישור מול המוסד הרפואי.
ירון מויאל הינו עורך דין רשלנות רפואית בירושלים אשר מציע פגישות ייעוץ חינם בירושלים וכן בתל אביב והרצליה. לעו”ד מויאל ניסיון רב של מעל ל-20 שנה בתחום, ובמידה ואכן קיימת עילה, יוכל ללוות אתכם בתהליך הכנת כתב התביעה וניהול ההליכים המשפטיים שמטרתם קבלת פיצוי ראוי.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
רשלנות רפואית בניתוח
עורך דין נזקי גוף
רשלנות בניתוח לב
|