שינויים בפסיקות בתי המשפט הרחיבו את האפשרות לתבוע את האחראים על רשלנות רפואית בגין אובדן סיכוי החלמה. כדי לברר אם יש במקרה שלכם עילה לתבוע את האחראים על אובדן סיכוי החלמה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית. עו”ד רשלנות רפואית יוכל לבדוק את פרטי המקרה על בסיס רפואי ומשפטי בכדי להסיק האם יש עילה להגשת תביעה ומה גובה הפיצויים הצפויים במקרה של זכיה בתביעה, וכן יוכל להסביר לכם במה כרוך התהליך. ייצוג של עו”ד רשלנות רפואית בהליכים המשפטיים יגדיל באופן משמעותי את הסיכוי שלכם לקבל פיצוי מירבי, בעוד שבייצוג עצמי, סיכוי התביעה להסתיים בהצלחה קלושים ביותר. חשוב להבין כי רופאים ומוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מנוסים מטעם חברות הביטוח שלהם, וללא ייצוג מקצועי סיכויי התביעה קלושים ביותר.
מהו אובדן סיכוי החלמהרשלנות רפואית יכולה להתרחש בנסיבות שונות במהלך טיפול רפואי. לדוגמה, רשלנות בלידה יכולה להתרחש בשלבי ההכנה ללידה, במהלך לידה פעילה או במעקב אחר מצב האם או התינוק לאחר הלידה. רשלנות בניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי בשלבי ההרדמה, במהלך הפרוצדורה הכירורגית או בשלבי המעקב שלאחריה. רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי גם באבחון לקוי או מאוחר של מחלה, מתן תרופות בלתי מתאימות או מינון בלתי מתאים ועוד. רשלנות רפואית עלולה במקרים מסוימים להותיר את המטופל עם פגיעות ונזקים בלתי הפיכים שילוו אותו לשארית חייו. אובדן סיכויי החלמה הינו עקרון משפטי ייחודי בתביעות רשלנות רפואית בלבד. בעוד שבמשפט אזרחי רגיל עומד נטל ההוכחה הרגיל של הוכחת התביעה על 51% (למעלה מ- 50%), הרי שישנם מקרים של תביעות רשלנות רפואית בהן סיכויי הצלחת הטיפול נמוכים מ- 51% כך שבמצב הדברים הרגיל, היה אותו אדם מפסיד בתביעתו. כך פיתחו בתי המשפט עילה ייחודית זו, כך שהנפגע יפוצה גם במקרים בהם הוכח כי סיכויי ההחלמה נמוכים יותר. לדוגמא במידה וסיכויי ההצלחה של הטיפול הינם 30%, אובדן סיכויי ההחלמה יזכו אותו בפיצוי בשיעור זה. לכן, בית המשפט מתייחס לסיכוי שהיה למטופל להחלים מפגיעתו כאל משאב, שאם הוא נפגע בגלל רשלנות רפואית, ניתן לתבוע את אובדנו. חישוב הפיצוי על אובדן סיכוי החלמהעד לאחרונה פסקו בתי המשפט לניזוקים שתבעו על אובדן סיכוי החלמה פיצוי יחסי מסך כל הנזקים שנגרמו בגלל הרשלנות, ובלבד שהוכח כי סיכוייהם להחלים נפגעו לפחות ב-50%. לדוגמה, אם אדם מסוים הצליח להוכיח אובדן סיכוי החלמה בגובה של 50%, פסק בית המשפט שהוא יקבל פיצוי בסך 50% מהסכום שחושב על הפסדיו בגין הרשלנות. כלומר, אם בעקבות רשלנות רפואית נזקיו על האדם נאמדו במיליון ש”ח, בית המשפט פסק פיצויים בגין אובדן סיכוי החלמה בסך 500,000 ש”ח בלבד. נוסחה זו פעלה פעמים רבות לרעת התובעים משני טעמים. ראשית, היה עליהם להגיע לרף של 50% אחוז אובדן סיכוי החלמה כדי לקבל פיצוי. שנית, הנוסחה העניקה להם פיצוי על אובדן סיכוי החלמה בגובה יחסי לסך כל הנזק הכספי, דבר שלא שיקף נאמנה את השלכות הרשלנות הרפואית על חייהם. פסקי דין שניתנו לאחרונה בבית המשפט העליון בתחום אובדן סיכוי החלמה, יצרו תקדימים לטובת ניזוקים. פסקי דין תקדימיים בתביעות אובדן סיכוי החלמה ומשמעותם
לאחרונה נקבעו פסקו דין תקדימיים ששינו את האופן שבו מתייחס בית המשפט למקרים של אובדן סיכוי החלמה ואשר מאפשרים לנפגעים לקבל פיצוי גבוה יותר. שינויים אלה קשורים לרף ההוכחה ולגובה הפיצוי:
שינויים אלה מאפשרים לאנשים אשר ניזוקו בגלל רשלנות רפואית לתבוע את האחראים על כך, ולקבל פיצוי כספי הוגן על השלכות הרשלנות על חייהם ועל אובדן סיכוי החלמה. כאמור, בכדי להבטיח קבלת פיצוי מלא עבור הנזקים, מומלץ לפנות לייעוץ אצל עו”ד רשלנות רפואית ולשכור שירותי עורך דין המתמחה בתחום זה לייצוג בהליכים המשפטיים. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
חוות דעת רפואית משפטית רשלנות בהריון נטל ההוכחה בתביעות רשלנות רפואית |