רשלנות רפואית עלולה להוביל לפגיעות ונזקים בריאותיים בדרגות חומרה שונות. למרבה הצער, רשלנות רפואית לעיתים מותירה את המטופל במצב סיעודי. לדוגמא, אבחון מאוחר מדי בעקבותיו לא ניתן טיפול דחוף או מתן תרופות בלתי מתאימות עלולים להותיר את המטופל עם פגיעות נוירולוגיות. במצב כזה, בו איבד המטופל את מידת העצמאות שלו, הוא עלול להיזקק לסיוע בביצוע פעולות יומיומיות, לליווי ולהשגחה, לעיתים למשך שארית חייו. אין ספק כי רשלנות רפואית אשר מובילה למצב סיעודי פוגעת באופן חמור ביותר באיכות חייו של המטופל, כמו גם לנזקים כלכליים כבדים עקב הפסדי ההכנסות והוצאות רבות למימון הטיפול הסיעודי הנדרש.
תביעת רשלנות רפואית על רקע מצב סיעודיכאשר ישנו חשד כי רשלנות רפואית הובילה למצב סיעודי, מומלץ לפנות לייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית בכדי לבדוק האם אכן ישנה עילה להגשת תביעת פיצויים, מהם סיכויי הצלחתה והאם יש כדאיות בהגשתה. תביעות רשלנות רפואית מסוג זה הינן מורכבות וכדאי לפנות לעורך דין בעל ניסיון בניהול תביעות דומות. ללא ייצוג מקצועי, סיכויי התביעה להסתיים בהצלחה קלושים ביותר. יש להבין כי רופאים ומוסדות רפואיים בארץ מיוצגים במקרים של תביעות רשלנות רפואית על ידי עורכי דין מן השורה הראשונה מטעם חברות הביטוח שלהם. עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה לעיתים ימליץ על ניהול משא ומתן ישיר מול חברת הביטוח החלופה להגשת תביעת רשלנות רפואית, במטרה להשיג את סכום הפיצוי הגבוה ביותר האפשרי בטווח זמן קצר יותר.
בכדי שבית המשפט יפסוק לטובת התביעה יש צורך להוכיח כי נגרם נזק לתובע, התרחשה רשלנות מצד גורם רפואי ולהוכיח את הקשר הסיבתי ביניהם. לשם כך יש צורך באיסוף כלל התיעוד הרפואי הרלוונטי למקרה ועל סמך תיעוד זה לפנות לקבלת חוות דעת רפואית משפטית. לעיתים נדרשות מספר חוות דעת של מומחים במספר תחומים רלוונטיים לתמיכה בטענות התביעה לנזק למצבו התפקודי של הנפגע, להיקפו ולמשמעויותיו, ולהיותו תוצאה של רשלנות רפואית. גובה הפיצוי בתביעות רשלנות על רקע מצב סיעודיבמהלך תביעות רשלנות רפואית על רקע מצב סיעודי בית המשפט דן במצבו הבריאותי הנוכחי של הנפגע בהשוואה למצבו לפני מקרה הרשלנות. כאשר בית המשפט מבקש לכמת לסכום כספי את הנזק הרפואי שנגרם לתובע, הוא מתייחס לאחוזי הנכות שחושבו ונקבעו לתובע על ידי הביטוח הלאומי. המוגבלויות הפיזיות ו/או הנפשיות מהן סובל הנפגע נקבעות בהתאם לסוג הפגיעה ומידת חומרתה. הערכת מצבו של הנפגע נעשית על ידי מבחן ה-ADL, בו נבדק האם האדם זקוק לעזרה של אדם אחר במעבר משכיבה לישיבה ולעמידה ובפעולות יומיומיות כמו אכילה, שתיה, רחצה, התלבשות והתפשטות. כמו כן, נבדקים מידת העצמאות של האדם בניידות ללא עזרה מאדם אחר או מאביזר דוגמת קביים או הליכון וכן מידת השליטה שלו על הסוגרים. גובה הפיצוי יכול להיות שונה באופן משמעותי בין מקרים בהם הפיצוי מתייחס לתקופה מסוימת עד שיחול שיפור במצבו התפקודי של האדם שניזוק לעומת מקרים בהם מדובר על מצב סיעודי קבוע בו יידרש הנפגע לסיוע למשך כל שארית חייו. במקרים כאלו גיל הנפגע יכול להשפיע באופן משמעותי על סכום הפיצוי שייפסק, כמו גם אחוז הנכות ממנו הוא סובל. ככל שאחוז הנכות התפקודית והרפואית שלו גבוהה יותר, וגילו צעיר יותר, הוא יסבול מנזקים חמורים יותר, ולאורך זמן רב יותר, ולכן סכום הפיצוי שייפסק יהיה גבוה יותר. במקרים בהם הנפגע נמצאים במצב סיעודי לרוב הפיצויים יתייחסו גם לנזקים שנגרמו לבני משפחתו, אשר עוזרים לו. בחישוב סכום הפיצוי נלקחים בחשבון נזקים כספיים שכבר נגרמו להם, וכן נזקים מהם הם עשויים לסבול גם בעתיד. אלו מכונים “נזקים ממונים”, והם כוללים בין היתר:
בנוסף, בסכום הפיצוי נלקחים בחשבון נזקים שאינם כספיים (“נזקים בלתי ממוניים”). כלומר, הנפגע מקבל פיצוי גם עבור הסבל והכאבים מהם יסבול למשך כל חייו. כמו כן, בית המשפט פעמים רבות מפצה את הנפגע על עוגמת הנפש ואובדן הנאות החיים שנגרמו לו, ובמקרים בהם הדבר רלוונטי, גם על קיצור תוחלת החיים שלו. כאמור, תביעות רשלנות רפואית הינן סבוכות ונדרש ידע רפואי ומשפטי רב בכדי להביאן לסיום מוצלח. באמצעות ייצוג של עו”ד רשלנות רפואית ניתן להשיג פיצוי הוגן בין אם באמצעות הגשת תביעה בבית משפט או הגעה לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. בכדי להימנע מפגיעה בסיכויים לקבלת מלוא הפיצוי המגיע לנפגע, מומלץ שלא לנקוט בכל צעד או יצירת קשר עם כל גורם מטעם המוסד הרפואי או חברת הביטוח מבלי להתייעץ ראשית עם עורך דין רשלנות רפואית.
|