במידה ונפגעתם במהלך הליך רפואי או בעקבותיו, ואתם חושדים כי הפגיעה נגרמה עקב רשלנות מצד גורם רפואי, מומלץ לגשת לפגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית בכדי לבדוק האם ישנה עילה לתביעת פיצויים.
ישנה חשיבות רבה בבחירת עו”ד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה. תביעות רשלנות רפואית יכולות להיות תהליך ארוך ומורכב הכרוך בעלויות כספיות. עו”ד רשלנות רפואית יכין את כתב התביעה וייצג אתכם במהלך הדיונים בבית המשפט במטרה להביא לסיום ההליכים בהצלחה וקבלת פיצוי על הפגיעות, הכאב והסבל שנגרמו לכם.
פגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית מאפשרת לכם לקבל הערכה מקצועית לגבי המקרה שלכם – האם יתכן וגורם רפואי התרשל בטיפול בכם, ואם כן, האם פגיעתכם מצדיקה הגשת תביעת פיצויים? כמו כן, הפגישה מהווה הזדמנות להתרשם מן המקצועיות והניסיון של עורך הדין בכדי להחליט האם תרצו להסתייע בשירותיו. הליך משפטי בתחום הרשלנות הרפואית הינו מסובך וארוך, וחשוב שתלוו על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה שיוכל לנהל את התביעה בהצלחה. לא פחות חשוב מכך, בפגישת הייעוץ תוכלו להתרשם מעורך הדין גם מבחינת ה’כימיה’ עמו, האם אתם חשים בנוח במהלך השיחה עמו, והאם אתם חשים כי הוא קשוב אליכם.
ירון מויאל, עורך דין רשלנות רפואית בירושלים, מציע פגישת ייעוץ חינם ללא כל התחייבות. ניתן לקיים פגישות עם עו”ד מויאל בירושלים, בתל אביב או בהרצליה פיתוח.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עורך דין ירון מויאל |
בחינת המקרה שלכם על ידי עורך דין רשלנות רפואית
ישנם מספר דברים שכדאי להכין לקראת פגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין רשלנות רפואית. אמנם תיאור פרטי המקרה ונסיבות הפגיעה על ידיכם בפני עורך הדין הינו חשוב, בכדי להפיק את המרב מן הפגישה, רצוי להביא עמכם מסמכים שונים, באמצעותם יוכל עורך הדין להגיע למסקנות יותר מבוססות, האם אכן יתכן והיתה רשלנות רפואית ומה הסיכוי להצלחת תביעת פיצויים.
להלן פירוט של כמה דברים שכדאי להביא לפגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין רשלנות רפואית:
- תמונות של הפציעה במידה ומדובר על פגיעה שניתן לראות פיזית.
- רצוי להכין מראש תיאור בכתב של השתלשלות המקרה שהוביל לפגיעה, מצבכם הבריאותי והטיפול שקיבלתם מאז המקרה וכו’.
- מכתבים ומסמכים שקיבלתם מבית החולים או כל גורם רפואי אחר וכן מחברת הביטוח, הרלוונטיים למקרה שהוביל לפגיעה
- תכתובות שאתם שלחתם לגופים אלו בנוגע לפגיעה, אם ישנן כאלה.
- מרשמים רפואיים, חשבונות לתשלום עבור שירותים רפואיים וכו’.
עורך דין רשלנות רפואית צריך לעיין בתיעוד הרפואי של הלקוח הפוטנציאלי בכדי לבחון את המקרה באופן מלא. רצוי שהפנייה תיעשה באמצעות עורך דין רשלנות רפואית בבקשה רשמית לעשות זאת, ולאחר שהלקוח חתם על כתב ויתור סודיות. בנוסף, אדם יכול לבקש שיוכנו עבורו עותקים של התיעוד הרפואי. בין אם ברצונך לתת גישה לתיעוד הרפואי לעורך הדין או לבקש עותקי מסמכים רפואיים, עורך דין רשלנות רפואית יוכל להדריך אותך כיצד מתנהל התהליך, אילו מסמכים יש לצרף לבקשה, אילו מסמכים עלייך לבקש וכו’.
להלן דוגמאות לסוגי מסמכים שיכולים להיות רלוונטיים בהתאם למקרה לשם בחינתו, וכן יכולים להיות לעזר בהמשך לתמיכה בטענות תביעת הפיצויים:
- הערות משרד רפואיות, ורשומות במערכת הרפואית הממוחשבת
- צילומי רנטגן ו/או MRI ודו”חות הנוגעים להם
- תיעוד חיסונים
- מרשמים
- תוצאות בדיקות
- תיעוד רפואי של הטיפול בתקופת אשפוז
- בקשות לתשלום של חשבונות רפואיים וכן קבלות
- תיאור ההיסטוריה הרפואית של המטופל לפני ההליך הרפואי במהלכו או בעקבותיו נפגעתם
שאלות שכדאי להכין לקראת פגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית
שאלות הנוגעות לרקע ולניסיון עורך הדין
פגישת הייעוץ הינה הזדמנות לבדוק מהו הרקע של עורך הדין, הן מבחינת לימודיו והכשרתו, והן מבחינת הניסיון המקצועי שלו. לכן, כדאי להכין מבעוד מועד רשימת שאלות, דוגמת:
- היכן למד עורך הדין ומתי קיבל את תעודת ההסמכה
- האם עורך הדין משתייך לאיגודים וארגונים מקצועיים, ואם כן, לאילו
- כמה שנים עורך הדין עוסק בייצוג נפגעי רשלנות רפואית
- כמה נפגעי רשלנות רפואית ייצג עורך הדין עד כה, ומה שיעור ההצלחה שלו
- בכמה תביעות רשלנות רפואית מטפל עורך הדין בכל שנה בממוצע
- האם עורך הדין טיפל במקרה רשלנות רפואית דומה למקרה שלך
שאלות הנוגעות להערכת המקרה ולהתנהלות ההליך המשפטי
תביעת רשלנות רפואית הינה הליך מסובך ומורכב. לכן, בפגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית, כדאי לשאול אותו מספר שאלות אשר יעזרו לכם להבין למה עליכם לצפות. שאלות אלו יהיו ביחס להתרשמותו מהמקרה הספציפי שלך. לדוגמא:
- האם ישנה עילה טובה לתביעה – לאחר השיחה עמכם ועיון במסמכים השונים, עורך הדין יוכל לחוות דעתו האם יתכן והתרחשה רשלנות רפואית, ומה מידת הקושי שהוא צופה בביסוס תביעת פיצויים. במילים אחרות, מהן סיכויי תביעת רשלנות רפואית במקרה שלכם.
- מה גובה הפיצוי שלדעתו יהיה ניתן לתבוע
- מה משך הזמן הצפוי של ההליך המשפטי
- האם ישנה הצדקה להגשת תביעת רשלנות רפואית – תביעת רשלנות רפואית הינה הליך שיכול להימשך זמן רב עד לקבלת פסק דין, ועלול להתארך אף למשך מספר שנים. עורך דין רשלנות רפואית, מקצועי ומנוסה ככל שיהיה, אינו יכול לעשות הרבה לזירוז התהליך. עורך הדין יוכל להעריך מה צפוי להיות משך זמן ההליכים המשפטיים עפ”י מורכבות המקרה, וכן סכום הפיצוי שניתן לתבוע. בהתאם לכך, יוכל להסיק האם המקרה מצדיק הגשת תביעה.
במידה ועורך הדין יביע עניין בטיפול במקרה שלכם, ישנן שאלות נוספות שיהיה כדאי להציג בפניו, כגון:
- האם עורך הדין יטפל באופן אישי במקרה שלכם, ובכלל זאת, ניהול תהליכי מו”מ, הופעה בדיוני בית המשפט וכו’ – במידה ומדובר בעורך דין אחר העובד במשרד, בקשו פגישה עמו לפני שתחליטו על המשך העבודה עם משרד עו”ד זה.
- מה יהיה אופי העבודה על התביעה – כל כמה זמן תקבלו עדכון לגבי התקדמות התביעה? האם עורכי דין אחרים או מומחים בתחום המשפטי או הרפואי יעבדו על המקרה, ומה יהיה תפקידם? כיצד יהיה ניתן ליצור קשר עם עורך הדין ותוך כמה זמן יהיה אפשר לצפות למענה?
- מהן העלויות מצדכם משלב הכנת כתב התביעה ועד סיום ההליכים המשפטיים – האם עורך הדין גובה שכר טרחה שעתי, או שיקבל את שכר הטרחה רק לאחר זכייה בתביעה כאחוזים מסכום הפיצוי אשר יתקבל? מהו גובה שכר הטרחה השעתי שלו ושל עורכי דין או מתמחים שיעבדו על המקרה, או מה גובה האחוז מסכום הפיצוי שהוא גובה? האם ישנן עלויות אחרות מצדכם, ומה גובהן?
חשוב להבין, כי במידה ועורך הדין יגיע למסקנה כי יתכן ואכן התרחשה רשלנות רפואית ופגיעתכם מצדיקה המשך בחינת המקרה, יהיה צורך בהעברת התיעוד הרפואי במלואו למומחה רפואי, אשר יבדוק את המקרה באופן מלא ומקיף יותר, ויכין חוות דעת רפואית משפטית, תנאי הכרחי להגשת כתב תביעה.
היות ותביעות רשלנות רפואית הינן תהליך ארוך הכרוך בעלויות לא מועטות, יתכן שעורך הדין יחליט שלא לטפל במקרה שלכם, גם אם לדעתו יתכן והיתה רשלנות רפואית. יתכן שהוא יגיע למסקנה כי במקרה שלכם יהיה קשה להוכיח את הרשלנות של הגורם הרפואי או לקשור בינה ובין הפגיעה ממנה אתם סובלים. לחילופין, יתכן שיסיק כי סכום הפיצוי שיהיה ניתן להשיג אינו מצדיק את העלויות הכרוכות בתביעה.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
רשלנות רפואית בלידה
ניהול תיק רשלנות רפואית – הסכם פשרה
רשלנות בניתוח |