בכל שנה מוגשות לבתי משפט תביעות רשלנות בהריון על רקע אובדן עובר וכן תביעות רשלנות בלידה עקב מות היילוד במהלך הלידה או לאחריה. רשלנות מצד הרופא המטפל אשר יכולה להוות עילה להגשת תביעת פיצויים על מות עובר יכולה לבוא לביטוי בין היתר באופנים הבאים:
כל אלו ועוד עלולים להסתיים במות העובר במהלך ההריון או סיבוכים במהלך הלידה או זמן קצר לאחריה שמסתיימים במות היילוד. תביעת רשלנות בלידה או בהריון על רקע מות עובר / יילודתביעות רשלנות רפואית בהריון או בלידה הינן מורכבות ביותר, וללא ייצוג של עורך דין רשלנות רפואית סיכויי התביעה להסתיים בהצלחה ולהשיג את מלוא הפיצוי המגיע להורים קלושים מאד. בכדי להגיש תביעה כזו יש צורך בהשגת חוות דעת משפטית רפואית ולעיתים במספר חוות דעת, אשר יתמכו בטענות התביעה לכך שהתקיימה רשלנות מצד הגורם הרפואי, כלומר היתה חריגה מן הסטנדרט הרפואי המקובל והנהוג בתקופה המדוברת. כמו כן, יש צורך להוכיח קשר סיבתי בין הרשלנות ובין מות העובר או היילוד. לשם כך דרוש ידע רב הן בתחום הרפואי והן בתחום המשפטי.
במידה ובית המשפט אכן ישתכנע כי רשלנות בלידה או בהריון היא הסיבה למוות, הוא יקבע את סכום הפיצוי תוך התייחסות למספר אספקטים, ככל שהם רלוונטיים למקרה:
עם השנים ישנה מגמה גוברת בקרב בתי המשפט לשים דגש גדול יותר על הסבל הנפשי והרגשי שנגרמו להורים. הפסיקה כיום מתאפיינת בסכומי פיצוי גבוהים יותר מבעבר במקרים של מות עובר או יילוד, והם יכולים להגיע להיקף של מאות אלפי שקלים ואף יותר, בהתאם לנסיבות המקרה. חשוב לדעת כי בתביעות רשלנות בלידה או בהריון על רקע מות עובר/יילוד, בתי המשפט פוסקים פיצוי על סבל נפשי גם ללא חוות דעת רפואית בנושא. עוד ראוי לציין כי גם בתביעות רשלנות רפואית בהריון על רקע אובדן ביציות ניתן למצוא בפסקי דין מן השנים האחרונות קביעת פיצויים בהיקף של מאות אלפי שקלים בגין אובדנם. גובה הפיצוי עקב מות עובר במהלך הריון לעומת מות ילוד לאחר הלידהבמקרים של מות ילוד לאחר הלידה סכומי הפיצוי לרוב יהיו גבוהים יותר באופן משמעותי. הסיבה לכך היא שעובר שטרם נולד אינו נחשב מבחינה משפטית לאדם בעל זכויות וחובות, ולכן אין לו זכות תביעה בגין הנזקים שנגרמו לו כמו כאב וסבל, אבדן השתכרות, קיצור תוחלת חיים ועוד. במקרים של מות עובר, רק להורים זכות תביעת פיצוי עקב נזקיהם. לעומת זאת, כאשר מדובר על ילוד שמת במהלך הלידה או מיד לאחריה, על פי החוק יש לו זכות תביעה עצמאית, נפרדת משל ההורים, ולכן במקרים מסוימים בית המשפט פוסק פיצוי גם על נזקים לא ממוניים, קיצור תוחלת החיים והפסדי שכר בשנים שאבדו עקב מות התינוק.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |