ניטור עוברי הינו הליך שמתבצע במהלך ההריון כחלק ממעקב ההריון במידה ועולה חשד לבעיה או סיבוך כלשהם, וכן לפני הלידה עצמה. מוניטור עוברי, באנגלית CGT או Cardiotocography, הוא אמצעי רפואי טכני המיועד להערכת דפיקות לב העובר והערכת הצירים.
ניטור עוברי במהלך ההריון באמצעות מכשיר אולטראסאונד ידני (CTG), יכול לנטר את דפיקות הלב של העובר, הסדירות שלהן ויכול לאתר האטות או האצות חריגות וכן יכול לנטר את צירי הלידה. מדובר בבדיקה חיצונית שנעשית על ידי הנחת שני מתמרים מפלסטיק על הבטן התחתונה של האישה באמצעות רצועות גומי. זהו ניטור חיצוני, אך קיימת אפשרות גם לניטור פנימי, הרלוונטי רק למהלך הלידה ובמהלכן מונחת מחט לניטור על ראש העובר.
ניטור במהלך ההריון נעשה החל מהשבוע ה-24 להריון, והבדיקה יעילה יותר ככל שמדובר בשלב מתקדם יותר בהריון והעובר גדול יותר. דופק תקין אצל העובר נע בין 120 ל-160 פעימות בדקה. דופק איטי מ-120 פעימות לדקה יכול להצביע לדוגמה על בעיה באספקת החמצן לעובר או בעיה במערכת ההולכה בלב העובר. דופק מהיר מ-160 פעימות לדקה יכול להצביע על בעיות אצל האם ו/או העובר, דוגמת זיהום, חום או אנמיה. האטות משמעותיות ומתמשכות בדופק יכולות להעיד על מצוקה עוברית.
כאמור, הבדיקה מתבצעת במהלך הריון רק כאשר ישנו חשד לסיבוך. להלן מספר דוגמאות לנסיבות בהן מופנית האישה לבדיקה:
- האישה מתלוננת על חוסר תזוזה של העובר.
- האישה נחשפה לטראומה או חבלה כלשהי.
- ההריון מתמשך מעבר לשבוע ה-40.
- האישה חשה בצירים לפני שהגיע מועד הלידה המשוער.
תביעת רשלנות בהריון
רשלנות בהריון בהקשר של ניטור עוברי זה יכולה לבוא במספר אופנים, ביניהם:
- אי ביצוע ניטור עוברי למרות חשד לסיבוך.
- רשלנות בביצוע הניטור עצמו – לדוגמה, שימוש במכשיר מוניטור לא תקין, או תפעול לא נכון שלו.
- ניטור הדופק של עובר אחד בלבד בהריון מרובה עוברים.
- רשלנות בפענוח תוצאות הניטור.
- התעלמות מתוצאות הניטור או איחור בהענקת טיפול ראוי בהתאם לתוצאות.
- רשלנות ברישום ותיעוד מלא של תוצאות הניטור.
בכדי להבין האם קיימת עילה להגשת תביעה, מומלץ לגשת לייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית אשר מנוסה בניהול תיקים בתחום של רשלנות בהריון. במהלך הייעוץ הראשוני יוכל עורך הדין לבחון את פרטי המקרה מפיכם וכן מעיון במסמכי התיעוד הרפואי שברשותכם אם ישנם, בכדי להסיק האם אכן יתכן והתרחשה רשלנות. במידה ויסיק כי התרחשה רשלנות רפואית בהריון, יוכל לסייע בהכנת כתב תביעה וללוות אתכם במהלך ההליכים בבית המשפט.
חשוב לציין שהכנת כתב התביעה הינה תהליך המצריך איסוף כלל התיעוד הרפואי הקיים והעברתו למומחה רפואי משפטי. תנאי הכרחי להגשת תביעה משפטית הינו חוות דעת של מומחה כזה או מספר מומחים התומכים בטענות התביעה.
שלב ההליכים המשפטיים ארוך ומורכב, ויכול להימשך חודשים ואף שנים. בכדי שהתביעה תסתיים בהצלחה ובפסיקת פיצוי ראוי, על הצד התובע להוכיח כי נגרם נזק ליילוד ו/או לאם, להוכיח כי התרחשה רשלנות, וכן להוכיח את הקשר שבין הרשלנות והנזק.
רופאים ומוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מן השורה הראשונה שתפקידם להפריך את טענות התביעה, והם מחזיקים בידע משפטי ורפואי רב. לכן, ללא ייצוג של עו”ד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה בתחום של רשלנות בהריון, סיכויי התביעה להסתיים בהצלחה קלושים.
במקרים של חשד לפגיעה עקב רשלנות בהריון על רקע ניטור עוברי, ירון מויאל, עורך דין רשלנות רפואית, מציע פגישת ייעוץ חינם ללא התחייבות. ניתן לקיים פגישות בירושלים, תל אביב או הרצליה. לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עורך דין רשלנות רפואית בירושלים |
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
תביעת רשלנות בהריון – הריון בעוולה
רשלנות בהריון – אי אבחון מיקרוצפליה
רשלנות רפואית בהריון – אי אבחון תסמונות גנטיות