לידה בסיכוןסיבוכים בלידה עלולים להתרחש למרבית הצער. בעוד ישנם מקרים בהם לא ניתן לצפות מראש סיבוכים כאלו, ההגדרה “לידה בסיכון” מתייחסת למקרים בהם ידוע מראש על סיכונים הטומנים בחובם סיבוכים אפשריים עוד לפני הלידה עצמה. תחת המונח “לידה בסיכון” אפשר למנות לדוגמא לידת תאומים, לידה מוקדמת (לידת פג), לידה מכשירנית, לידה של עובר גדול, לידה במצג עכוז, לידה בסיום הריון בסיכון גבוה ועוד. נוכחות רופא מומחה בחדר לידהבמקרים בהם ידוע מראש על סיכונים וסיבוכים אפשריים בלידה נדרשת נוכחות של צוות רפואי מורחב בחדר הלידה. צוות רפואי מורחב כולל רופא מומחה אחד או אף מספר רופאים מומחים המחזיקים בידע ובניסיון נרחבים יותר בתחומים הספציפיים הנדרשים בכדי לאפשר טיפול מיטבי באם או בילוד במקרה של מצוקה וצורך בייצוב מהיר של מצבם הבריאותי. לדוגמא, ישנם מקרים בהם נדרש לעיתים טיפול החייאה של היילוד המצריך נוכחות של רופא ילדים. אי נוכחות של רופא מומחה בחדר לידה עלולה למנוע מתן טיפול דחוף כנדרש ולהסתיים בנזקים חמורים מהם יסבול התינוק במשך כל חייו דוגמת פיגור שכלי או שיתוק מוחין, במות התינוק ו/או במות היולדת.
רשלנות בלידהכאשר עולה חשד כי נגרם נזק לאם ו/או ליילוד עקב היעדר רופא מומחה בחדר הלידה מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית לבירור נסיבות המקרה. היעדר רופא מומחה בחדר לידה אינה מעידה בהכרח על רשלנות רפואית שכן לא בכל לידה נוכחותו נדרשת. כמו כן, ישנם כאמור מקרים בהם לא ניתן לצפות מראש סיבוכים בלידה. התחום של רשלנות רפואית הינו מורכב ביותר ונדרשים ידע הן בתחום הרפואי והן המשפטי בכדי לבחון את פרטי המקרה והתיעוד הרפואי. עורך דין אשר מתמחה בתחום הרשלנות הרפואית יוכל לקבוע בהתאם לנסיבות המקרה האם ישנה עילה להגשת תביעה, מהם סיכוייה והאם יש בה כדאיות עבור הצד התובע. בתי המשפט פוסקים רשלנות בלידה בהקשר של אי נוכחות רופא מומחה בחדר לידה כאשר מוכחות, בין היתר, הנסיבות הבאות:
חשוב לציין כי במקרים בהם מוכח כי לא היה באפשרות המוסד הרפואי להביא רופא מומחה שיהיה נוכח בחדר הלידה עלול בית המשפט לדחות את תביעת הרשלנות. בית המשפט מכיר בכך בעיקר במקרים בהם לא ניתן היה לחזות את גורם הסיכון מראש ולא היה ניתן להזעיק רופא מומחה בטווח הזמן הדרוש. רשלנות בהריוןבמקרים מסוימים היעדר רופא מומחה בלידה מהווה למעשה תוצאה של רשלנות רפואית בהריון. הכוונה היא למקרים בהם היעדר הרופא נבע מכשל בזיהוי מוקדם של גורמי סיכון על ידי רופא הנשים שטיפל באישה ההרה. מעקב הריון רשלני, אי הפניה לבדיקות נחוצות, פענוח שגוי של תוצאות בדיקות וכו’ יכולים להוות עילה להגשת תביעת פיצויים במידה ובעקבות רשלנות זו לא נוכח בחדר הלידה רופא מומחה כפי שהתבקש בהתאם לגורמי הסיכון שהיו מתגלים לו היה הרופא פועל בהתאם לסטנדרטים המקובלים. עם זאת, חשוב לציין כי לא כל טעות של הרופא המטפל תיחשב רשלנות בהריון ויש צורך מעמיק בבחינת פרטי המקרה בכדי להחליט האם ישנה עילה להגשת תביעה. במידה ואתם חושדים כי נגרם לכם או לילדכם נגרם נזק עקב היעדר רופא מומחה שהינו תוצאה של רשלנות רפואית בלידה או בהריון, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם עו”ד רשלנות רפואית בהקדם האפשרי, שהינה ברוב המקרים פגישה ללא תשלום. לאחר שמיעת פרטי המקרה מפיכם ובחינת המסמכים הרפואיים יוכל עורך הדין לייעץ לכם האם ישנה עילה להגשת תביעת פיצויים וכן להסביר לכם מה יהיה כרוך בהליך משפטי מסוג זה. בנוסף, ברוב המקרים יוכל עו”ד רשלנות רפואית אשר הינו בעל ניסיון בתביעות דומות לתת לכם הערכה לגבי היקף הפיצויים שניתן לצפות שתקבלו במידה והתביעה תסתיים בהצלחה. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |