לאחר לידה השיליה נפלטת מן הרחם עם התכווצותו. על הצוות הרפואי מוטלת אחריות לוודא כי השיליה יצאה במלואה ולא נותרו ברחם שאריות ממנה. רשלנות רפואית בהקשר של השארת שליה יכולה להוביל לסיבוכים דוגמת דימומים, זיהומים ואף פגיעה בפריון. בכל חשד כי התקיימה רשלנות בלידה, עורך דין רשלנות רפואית יוכל לבדוק בהתאם לנסיבות המקרה והתיעוד הרפואי האם יתכן והתרחשה רשלנות רפואית וקיימת עילה להגשת תביעת פיצויים.
השיליה, אשר מתפתחת יחד עם העובר במהלך ההיריון וממוקמת בדופן הרחם, נפלטת מן הרחם בדרך כלל לאחר כ-15-30 דקות מן הלידה, יחד עם חבל הטבור המחובר אליה. כאמור, מדובר בתהליך טבעי אשר מתרחש ברוב המקרים ללא צורך בהתערבות כלשהי. עם זאת, במקרים נדירים יותר, על הצוות הרפואי לפעול באופן אקטיבי להוצאת השיליה או חלקים ממנה אשר נותרו בחלל הרחם. לרוב היוותרות שיליה או חלקים ממנה מתרחשת בנסיבות של ניתוח קיסרי, הפלה טבעית או הפסקת הריון מתוכננת על ידי גרידה, אך הדבר עלול לקרות גם כאשר מדובר על לידה טבעית. הסיבה להיווצרות מצב זה הינה בדרך כלל הצמדות השליה לדופן הרחם באופן שאינו מאפשר את פליטתה מן הגוף.
ישנה חשיבות רבה לאבחון מוקדם של הבעיה והתערבות של הצוות הרפואי, שכן הסיכון לנזקים ולהתפתחות סיבוכים קשים יותר המהווים סכנה לבריאות האישה הולך ועולה ככל שהמצב נותר ללא טיפול ראוי. ישנן מספר שיטות לטיפול, ובחירת שיטת הטיפול נעשית על ידי הצוות הרפואי בהתאם לנסיבות. יתכן והרופא יחליט על ביצוע בדיקות ומעקב בלבד במידה והמצב הקיים אינו מסכן את בריאות היולדת. במקרים אחרים יוחלט על מתן תרופות אשר מעודדות כיווץ של הרחם, במטרה להביא לפליטת שארית השליה אשר נותרה ברחם. במקרים מסובכים יותר הטיפול יהיה על ידי הליך פולשני דוגמת גרידה או ניתוח היסטרוסקופיה. יש לציין כי גרידה עלולה לפגוע ברירית הרחם וכתוצאה מכך בסיכויי היולדת להיכנס להריון או ללדת בעתיד, ולכן שיטה זו תיבחר בדרך כלל כמוצא אחרון. ברוב המקרים הצוות הרפואי יבחר באופציה של ביצוע היסטרוסקופיה, אשר מאפשרת דיאגנוזה ברורה של חלל הרחם ומצב הדפנות שלו ושאיבת תוכן הרחם.
תביעת רשלנות בלידה
בכדי לבדוק האם ישנה עילה להגשת תביעת רשלנות בלידה כדאי לפנות לעורך דין רשלנות רפואית בסמיכות לאירוע ככל שניתן. עורכי דין רבים מציעים פגישת ייעוץ ראשונית חינם במהלכה ישמעו את פרטי המקרה מפיכם, ויבקשו לעיין במסמכים רפואיים אם ישנם ברשותכם. במידת הצורך, עו”ד רשלנות רפואית יוכל להגיש בקשה בשמכם לקבלת התיק הרפואי ובו תיעוד מהלך הלידה ולבחון אותו. היה ועורך הדין יסבור כי יתכן והתרחשה רשלנות רפואית, הוא יפנה למומחה רפואי-משפטי לקבלת חוות דעת שעל בסיסה יהיה ניתן להגיש תביעת פיצויים.
תביעת רשלנות בלידה יכולה להיות מוגשת, לדוגמא, על בסיס אחת העילות הבאות:
בכדי שבית המשפט יפסוק פיצויים עבור הנפגעת, על עורך הדין להוכיח כי נגרם נזק ליולדת, כי התרחשה רשלנות רפואית בלידה, וכן עליו להוכיח כי קיים קשר סיבתי מובהק ביניהם. סיכויי ההצלחה של תביעת פיצויים ללא ייצוג של עורך דין רשלנות רפואית, ובייחוד עורך דין בעל ניסיון בניהול תיקי רשלנות בלידה, הינם קטנים ביותר, שכן מדובר על תחום מורכב המצריך ידע רפואי ומשפטי נרחב. יתרה מכך, המשפט יתנהל ברוב המקרים מול עורכי דין מנוסים מצד המוסד הרפואי בו היתה הלידה או בוצע ההליך הרפואי, וללא עורך דין רשלנות רפואית הסיכוי לקבלת פיצוי מקסימלי יהיה קטן ביותר.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |