בישראל נערכים בכל שנה אלפי ניתוחי גב. ישנם סוגים שונים של ניתוחי גב ועמוד שדרה אשר מטפלים במחלות ופציעות שונות, ביניהן: פריצות דיסק, היצרות תעלת עמוד השדרה, טיפול בשברים של עמוד השדרה, מחלות ניווניות של עמוד השדרה , עקמת, מחלות זיהומיות, גידולים ועוד. תחום הכירורגיה התפתח באופן משמעותי בעשרות השנים האחרונות וכיום נעשה שימוש בטכניקות וציוד חדשניים דוגמת ניתוחים אנדוסקופיים, ניתוחים זעיר פולשניים ושימוש בניטור עצבי מתקדם. למרות זאת, ניתוחי גב ועמוד שדרה נחשבים למסוכנים ומועדים לסיבוכים שכן מדובר על פעולות כירורגיות מורכבות מאד אשר דורשות דיוק רב, באזור בגוף האדם אשר הינו רגיש ביותר. רשלנות בניתוח גב יכולה לבוא לידי ביטוי בחוסר זהירות של הרופא המנתח. רשלנות כזו עלולה להותיר את המטופל עם נזקים קשים ובלתי הפיכים, אשר יובילו לסבל פיזי ונפשי, תלות במשככי כאבים, פגיעה בכושר העבודה וירידה ניכרת באיכות החיים.
פגיעה בעמוד השדרה במהלך הניתוח יכולה לגרום לנזק עצבי למטופל אשר עלול לסבול כתוצאה מכך מכאבים עזים ומתמשכים, חולשה בגפיים, אובדן תחושה ברגליים, התכווצויות בכפות הרגליים, קושי בהליכה, מוגבלות בתנועה או אף לשיתוק חלקי או מלא ונכות לצמיתות. כמו כן, ניתוחי גב כושלים יכולים להותיר את המטופל עם בעיות אורולוגיות כגון הפרעות במערכת העיכול, פגיעה ביכולת מתן שתן ואימפוטנציה. לא פעם, כישלון ניתוח גב יצריך ניתוחים נוספים.
במקרה של חשד לפגיעה עקב רשלנות רפואית בניתוח גב, ירון מויאל, עורך דין רשלנות רפואית בירושלים מציע פגישת ייעוץ חינם וללא כל התחייבות במהלכה יהיה ניתן לבדוק קיום עילה וכדאיות להגשת תביעה משפטית. ניתן לקיים פגישות עם עו”ד מויאל בירושלים, תל אביב או הרצליה.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עו”ד רשלנות רפואית בניתוח |
ייצוג עורך דין רשלנות רפואית
חשוב להבין כי לא כל ניתוח גב כושל מעיד בהכרח על רשלנות בניתוח. רשלנות בניתוח נקבעת רק במקרים בהם מוכח כי הרופא המנתח פעל בחוסר זהירות או שלא בהתאם לידע הרפואי והנורמות המקובלות בתחום הכירורגיה באותה עת, וכתוצאה מכך נגרם למטופל הנזק. רשלנות בניתוח יכולה להתרחש לפני הניתוח בשלבים המקדימים לו, במהלך הניתוח או לאחריו, ובגינה ניתן להגיש תביעת פיצויים נגד המנתח ו/או בית החולים בו בוצע הניתוח.
במידה ואתם חושדים כי אתם או מישהו מבני משפחתכם נפגע כתוצאה מרשלנות של רופא מנתח, מומלץ להסתייע בשירותי עורך דין רשלנות רפואית, שכן ניהול תביעות מסוג זה הינן תהליך ארוך ומורכב ביותר, וסיכויי הצלחת התביעה ללא ייצוג מקצועי הינם קטנים ביותר. תביעת רשלנות רפואית צריכה להסתמך על חוות דעת של מומחה רפואי, לרוב בתחום של נוירוכירורגיית גב, אך לעיתים יש צורך במספר חוות דעת של מומחים בתחומים רפואיים שונים. על התביעה להוכיח כי אכן נגרם נזק למטופל וכי נזק זה הוא תוצאה של רשלנות רפואית בניתוח.
עילות לתביעות רשלנות בניתוח
ניתן למנות מספר עילות לתביעות רשלנות בניתוח, ביניהן:
- המלצת רופא על ניתוח למרות חלופות טיפול אחרות – ישנם מקרים בהם חלוקות הדעות בקרב הרופאים לגבי הנסיבות בהן מומלץ לעבור ניתוח גב. לרוב, הם ימליצו על ניתוח במקרים בהם קיימים סיכון בריאותי ממשי או סבל וכאבים מתמשכים אצל המטופל. לדוגמא, במקרה של פריצת דיסק, יתכן והרופא לא ימליץ לחולה לעבור ניתוח מחשש כי הוא יסתיים בסיבוכים גופניים שלא לצורך, ובייחוד לאור העובדה שישנם מקרים של פריצות דיסק אשר נרפאים מאליהם.
בתי משפט פוסקים כי התקיימה רשלנות רפואית בניתוח במקרים בהם המטופל נפגע במהלך או כתוצאה מניתוח גב, למרות שהבעיה ממנה סבל ידועה ככזו שיכולה לחלוף עם הזמן ללא התערבות רפואית, או כזו שיש חלופות אחרות לטיפול בה דוגמת שימוש במשככי כאבים, מנוחה, תרופות, משפחות או טיפולים פיזיותראפיים. במידה והרופא המליץ על ניתוח גב, למרות שהיו אופציות פחות קיצוניות ומסוכנות מהליך כירורגי פולשני מסוג זה, יתכן ובית המשפט יפסוק פיצויים לטובת הנפגע.
- אבחון לא נכון שהוביל להמלצת רופא על ניתוח – תביעות רשלנות רפואית רבות מוגשות לאחר שמתברר בדיעבד כי המטופל הופנה לניתוח עקב אבחון שגוי ולמעשה עבר הליך כירורגי שלא לצורך.
- אי הסכמה מדעת – לפני כל טיפול רפואי, כל שכן ניתוח גב, על הרופא לקבל הסכמה מדעת של החולה לביצוע הניתוח. על הרופא המנתח להחתים את המטופל על מסמך בו הוא מסכים לביצוע הניתוח, וזאת לאחר שהעניק לו הסבר מקיף, מלא ומפורט בכל הנוגע לניתוח, הסיכונים שבביצועו והסיבוכים אשר עלולים להיגרם עקב ביצועו, וכן החלופות האפשריות לניתוח גב.
- ביצוע הניתוח על ידי רופא בלתי מיומן – ניתוחי גב מבוצעים בדרך כלל ע”י רופאים אורטופדים, אשר אינם תמיד מומחים בתחום הרקמות ועצבי עמוד השדרה, כמו רופאים מתחום הנוירוכירורגיה.
- ביצוע טעויות במהלך הניתוח – ביצוע טעויות מתוך חוסר זהירות או מכל סיבה אחרת אשר גרמו נזק למטופל, דוגמת נזק לעצבי עמוד השדרה יהוו עילה לתביעת רשלנות בניתוח.
- התרשלות במעקב אחר מצב המטופל לאחר הניתוח – מעקב לאחר ניתוח גב צריך להתבצע בקפדנות על ידי הרופא המנתח, תוך מתן יחס ראוי במידה והמטופל מתלונן על כאבים או לחילופין חוסר תחושה. במהלך המעקב שלאחר הניתוח התערבות רפואית מיידית עלולה להיות קריטית למניעת נזקים נוירולוגיים בלתי הפיכים. לדוגמא, אי אבחון נזק נוירולוגי או דימום אפידרולי בזמן וכתוצאה מכך איחור בהגשת הטיפול המתבקש עלולים להיות בעלי השלכות קשות ביותר עבור המטופל.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
חוות דעת רפואית משפטית
רשלנות בניתוח קיסרי
נטל ההוכחה בתביעות רשלנות רפואית
|