ניתוח החלפת מפרק נחשב לאחת הפרוצדורות הכירורגיות הנפוצות ביותר כיום בתחום האורתופדיה. למרות זאת, כמו בכל ניתוח, גם בניתוח החלפת מפרק ישנם סיכונים. במקרים בהם נגרמו נזקים למנותח עקב אי זהירות של הרופא או סיבוכים אותם היה ניתן למנוע, קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות בניתוח. בכדי שבית המשפט יפסוק לטובת התביעה, עליה להוכיח כי אכן נגרם נזק לצד התובע, התקיימה רשלנות של הרופא ו/או המוסד הרפואי, וכן להוכיח קשר סיבתי ביניהם.
הצורך בניתוח עולה במקרים של מפרק עם תפקוד לקוי, מגבלה משמעותית בתנועה של המפרק או מפרק כואב במיוחד. זאת, עקב דלקת מפרקים, שחיקה או מחלה אחרת. בניתוח, אשר מבוצע תחת הרדמה מלאה, מוחלף המפרק כולו או חלקו במפרק מלאכותי, והוא מבוצע באזורים כמו הברך, הירך או הקרסול. טרם הניתוח יש לבצע בדיקות הדמיה שונות במטרה להבטיח התאמה מושלמת של המפרק המלאכותי.
רשלנות רפואית בניתוח החלפת מפרק יכולה להוביל לנזקים עקב סיבוכים כמו זיהומים ודימומים, נזקים דוגמת פגיעות עצביות בלתי הפיכות, פקקת בוורידים ועוד.
בין העילות האפשרויות להגשת תביעה ניתן למנות את אלו:
- כשלון בביצוע הניתוח או כשלון/ במפרק עצמו.
- רשלנות בהערכת הבריאות הכללית של המטופל ו/או בהפניה לבדיקות נדרשות דוגמת צילומי רנטגן של בית החזה, בדיקת א.ק.ג., בדיקות דם ושתן וכו’.
- רשלנות בביצוע בדיקות ההדמיה.
- אי הסכמה מדעת – הרופא לא הסביר למטופל באופן מלא מה כרוך בהליך, מהם הסיכויים והסיכונים שבו, כמו גם אלטרנטיבות לניתוח, והחתים אותו על טופס הסכמה לביצוע הניתוח.
- ביצוע ניתוח למרות שבשיקול התועלות מול הסיכונים, לא היה ראוי לבצעו. לדוגמה, במידה ומצבו הבריאותי של המטופל העיד על אי כשירותו לעבור את הניתוח.
- רשלנות רופא מרדים עלולה להוביל לנזקים בלתי הפיכים דוגמת אירוע מוחי.
- פגיעה עקב אי מיומנות או אי זהירות של הכירורג במהלך הניתוח או חריגה מן הסטנדרטים המקובלים.
- רשלנות במעקב אחר מצב המטופל לאחר הניתוח ובשלב השיקום.
בכדי להבין האם התרחשה רשלנות בניתוח, מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית אשר מחזיק בידע הרפואי והמשפטי הדרוש. עורך הדין יבחן את פרטי המקרה מפיכם ומן התיעוד הרפואי הקיים ויסיק האם קיימת עילה להגשת תביעה. בנוסף, יוכל עו”ד רשלנות רפואית להסביר באשר לכדאיות שבהגשת התביעה, ובמקרים מסוימים ימליץ על הליך פשרה – גישור – כחלופה או במקביל להגשת תביעה. לעתים חלופה זו תשיג את הפיצוי הרפואי תוך זמן קצר משמעותית ביחס להליכים בבית המשפט.
עו”ד רשלנות רפואית יכין עבורכם את כתב התביעה, ובכלל זאת יאסוף את כל חומרי התיעוד הרפואי ויפנה למומחה משפטי-רפואי להשגת חוות דעת התומכת בתביעה. בנוסף, ייצוג עו”ד המתמחה בתחום חשובה, שכן רופאים ומוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מן השורה הראשונה, מטעם חברות הביטוח שלהם.
במקרים של חשד לפגיעה עקב רשלנות רפואית בניתוח, ירון מויאל, עורך דין רשלנות רפואית, מציע פגישת ייעוץ חינם ללא התחייבות. ניתן לקיים פגישות בירושלים, תל אביב או הרצליה. לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו ליצירת קשר עם עורך דין רשלנות רפואית בירושלים |