בשנים האחרונות התפתח בארץ ענף ניתוחי הלייזר בעיניים, ניתוחים שמטרתם תיקון הראייה על ידי חיתוך הקרנית או ליטוש שלה. ניתוחים אלה, אשר נקראים גם ניתוחים להסרת משקפיים הפכו פופולריים ביותר, ובישראל מתבצעים עשרות אלפי ניתוחי עיניים בכל שנה. למרבה הצער בתי משפט נאלצים לדון מעת לעת בתביעות על רקע רשלנות בניתוח להסרת משקפיים. בניגוד לניתוחים מצילי חיים או ניתוחים דחופים, ניתוח לייזר בעיניים אינו טיפול רפואי הכרחי, והוא נערך מבחירה חופשית של המטופל, לרוב מתוך רצון לשפר את איכות חייו. רובם הגדול של האנשים הבוחרים לעבור ניתוח לייזר בעיניים מנהלים קודם לניתוח חיים רגילים ותקינים תוך שימוש במשקפיים או בעדשות מגע. עם זאת, ניתוח זה כרוך בסיכונים, והוא עלול להותיר את המטופל עם נזקים משמעותיים לראייה ואף לגרום לעיוורון. עקב כך, בתי המשפט רואים חובה מוגברת על המנתח לתת למטופל מראש את כל האינפורמציה על הניתוח וכל הכרוך בו. על הרופא להסביר למטופל מהם הסיבוכים הכרוכים בניתוח, גם אם הם נדירים, אלטרנטיבות אפשריות לניתוח, תופעות הלוואי ותקופת ההחלמה. זאת, על מנת שהמטופל ישקול ויחליט בצורה מושכלת האם ברצונו לעבור את הניתוח. הסכמה שניתנה לביצוע הניתוח ללא הבנת הסיכונים, או על סמך הסבר חסר או מטעה, כמוה כאי הסכמה ופגיעה באוטונומיה של המטופל. במקרים של אי קיום חובת הגילוי אשר מוטלת על הרופא נקבעת רשלנות בניתוח. עקב הביקוש הרב לניתוחים אלו, אנו עדים בישראל לפתיחתם של מכונים רבים אשר מציעים טיפול בלייזר. חשוב לדעת כי בישראל אין חקיקה אשר מחייבת רישיון מיוחד לשם פתיחת מכונים אלו, העסקת רופאים לצורך ביצוע הניתוח או רכישת מכשירי לייזר, ולא מתקיים פיקוח על המכונים. עובדה זו מאפשרת מצב בו הניתוח והטיפולים הכרוכים בו עלולים להיעשות באופן לקוי, על ידי אנשים בלתי מיומנים או ללא הכשרה מתאימה. עקב כך, מטופלים עלולים להיפגע במהלך הניתוח ולהיוותר עם ראייה לקויה או אף עיוורון, מצב הגורם סבל וכאב ופגיעה קשה באיכות החיים. ניתוח לייזר בעיניים אינו פרוצדורה פשוטה, ועליו להתבצע תוך נקיטת משנה זהירות, שכן העיניים הינם איברים עדינים ביותר. רופאים רבים אינם מזהירים את המטופלים מן הסכנות שבניתוח לייזר בעיניים עקב שימוש לא מיומן במכשיר הלייזר, פגיעה פוטנציאלית ברשתית וכו’. כמו כן, ניתוח לייזר בעיניים אינו מתאים לכל אדם. לדוגמא, ישנם מבנים מסוימים של העין והקרנית אשר אינם מאפשרים ביצוע ניתוח זה. כמו כן, אנשים בעלי היסטוריה משפחתית של בעיות עיניים מיוחדות, מחלות ובעיות בריאות אחרות צריכים להימנע מניתוחים אלו. למרות זאת, ישנם רופאים אשר מבצעים ניתוח במטופל, למרות שאינו מתאים בריאותית לעבור אותו. כתוצאה מכך, אנו עדים לתביעות רשלנות רפואית רבות אשר מוגשות כל שנה על רקע ניתוח לייזר בעיניים אשר גרם למטופל נזקים ועגמת נפש רבה.
תביעת רשלנות בניתוח לייזראנשים אשר עברו ניתוח לייזר שנכשל, או שבעקבותיו נגרם להם נזק כלשהו יכולים להגיש תביעת רשלנות בניתוח נגד הרופא המנתח ו/או המכון בו הם עברו את ההליך. מומלץ לפנות לייעוץ אצל עו”ד רשלנות רפואית להתייעצות לגבי אפשרות הגשת תביעת פיצויים על הנזקים והסבל שנגרמו למטופל עקב הניתוח. עורך הדין יאסוף את החומרים הרפואיים הרלוונטיים, יפנה למומחים רפואיים לקבלת חוות דעת מקצועית באשר לשאלת הרשלנות, ובמידה ונמצא כי אכן התקיימה, יכין כתב תביעה משפטי.
משרד עו”ד רשלנות רפואית ירון מויאל מייצג מספר מנותחים שנפגעו בראייתם כתוצאה מניתוחי עיניים שונים, ובעיקר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים. בין היתר, עורך דין מויאל ייצג את אחד המנותחים הראשונים בישראל בניתוח לייזר, אשר נפגע פגיעה קשה בראייתו. בתביעה, אשר הוגשה נגד בית החולים הדסה, פסק בית המשפט השלום בירושלים פיצוי בסך של 395,000 ש”ח, עקב אי קיום חובת הגילוי על ידי הרופא הנדרשת לשם נתינת הסכמה לניתוח. לחצו לקריאת פסק הדין רשלנות בניתוח לייזר. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |