סרקומה היא גידול ממאיר, קרי סרטני, שיכול להתפתח מכל רקמת חיבור ולהופיע בכל מקום בגוף. הפירוש של המילה הוא “גידול בעל אופי בשרני”. יש סרקומה שמתפתחת מרקמות רכות כמו שריר, שומן או כלי דם וסרקומה שמתפתחת מרקמות קשות יותר כמו בעצם או בסחוס.
גידולים ממאירים מסוג קרצינומות (ממקור אפיתליאלי) דומים בתכונות הפיזיולוגיות לאיבר המקורי שממנו צמחו. סרקומות, לעומת זו, לא מקבלות את תכונות האיבר המקורי, מה שמקשה פעמים רבות באבחון המקור שלהן והגידול הראשוני. סרקומות הן נדירות יחסית ומהוות רק כאחוז מתוך הגידולים הסרטניים. הגידול יכול להתפתח במהירות אך גם באיטיות לאורך שנים, תלוי בסוג הסרקומה ובמיקומה.
בכל מקרה ובו אתם סבורים כי אתם או מישהו מיקירכם נפגע כתוצאה מרשלנות רפואית על רקע סרקומה, מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי של עו”ד רשלנות רפואית, בכדי לבחון האם קיימת עילה להגשת תביעת פיצויים.
אם אתם חושדים שנפגעתם עקב רשלנות בניתוח, ירון מויאל, עו”ד רשלנות רפואית, מציע פגישת ייעוץ חינם וללא כל התחייבות. במהלך הפגישה יהיה ניתן לבדוק האם אכן קיימת עילה להגשת תביעה ומהו גובה הפיצוי הצפוי. ניתן לקיים פגישות עם עורך דין מויאל בירושלים, תל אביב או הרצליה.
לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו 02-5662662 או לחצו עו”ד רשלנות רפואית מויאל |
רשלנות רפואית על רקע סרקומה
רשלנות רפואית בהקשר של סרקומה יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים רבים בשלב האבחון, הטיפול והמעקב. להלן מספר דוגמאות:
-
התעלמות מתלונות המטופל – סרקומה עלולה לבוא לידי ביטוי בכאבים שחש החולה, למשל אם היא מתפתחת בחיבורי עצם. רשלנות באבחון סרטן בהקשר זה יכולה להיקבע על ידי בית המשפט אם רופא המשפחה התעלם מתלונות החולה ולא שלח אותו לבדיקה נדרשת.
-
רשלנות בפירוש תוצאות הדמיה – לעתים הרדיולוג המפענח את צילומי ההדמיה שוגה בפיענוח וכתוצאה מכך החולה אינו נשלח להמשך בירור.
-
טעות בשלב הביופסיה – ככל גידול סרטני, נלקחת מהגידול ביופסיה כדי לאבחן את סוג הסרקומה ואת הטיפול המתאים. קיום עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית יכול להיות לדוגמה במקרה בו לא ביצעו ביופסיה כלל וכן במידה ולא דייקו בקביעת סוג הסרקומה בביופסיה.
-
רשלנות בניתוח – בדומה לסוגי סרטן אחרים, לעיתים הרופא המטפל יגיע למסקנה כי יש לנתח את החולה כדי להוציא את הגידול. רשלנות בניתוח נקבעת על ידי בתי משפט במקרים בהם הגידול לא הוצא בשלמותו ובמקרים בהם רשלנות הצוות הרפואי במהלך הניתוח הוביל לנזקים דוגמת זיהומים, צלקות ועוד.
-
מתן טיפול שגוי – מינון לא נכון של תרופה, מתן תרופה לא מתאימה ועוד.
-
מעקב לקוי – חובת הרופא המטפל לעקוב אחר מצב המטופל, ואם לא עשה זאת על פי הסטנדרטים המקובלים בתחום, ייתכן וקיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית.
משום שהסרקומה יכולה להתפתח במקומות לא שגרתיים, ומשום שלפעמים היא מתפתחת לאורך זמן רב, אנו עדים תביעות רשלנות רפואית רבות שמוגשות על רקע רשלנות באבחון סרטן מסוג סרקומה, טיפול ומעקב.
ייצוג על ידי עורך דין רשלנות רפואית
מומלץ ביותר לגשת לייעוץ אצל עורך דין רשלנות רפואית בהקדם האפשרי כאשר עולה חשד לפגיעה כתוצאה מרשלנות רפואית, שכן קיים חוק התיישנות על מקרים מסוג זה, ושלב ההכנה לקראת הגשת תביעה עשוי להתארך במקרים מסוימים.
מומלץ שלא לפנות למוסד הרפואי באופן עצמאי או לנקוט בצעדים משפטיים ללא ייצוג של עורך דין המתמחה ספציפית בתחום זה. ישנם יתרונות רבים בהסתייעות בשירותים מקצועיים:
-
בדיקה אם אכן המקרה שלכם עונה על הגדרה של רשלנות רפואית. לא כל טעות של רופא היא רשלנות רפואית, ויש לבדוק לעומק את פרטי המקרה ולוודא כי אכן יש טעם להגיש תביעה.
-
הגשת התביעה – הגשת תביעת רשלנות רפואית כרוכה בלא מעט בירוקרטיה. יש לאסוף את הניירת הרפואית, לקבל חוות דעת מטעם מומחה רפואי משפטי (ולעיתים מטעם מספר מומחים), לשלם אגרה ולהגיש את הטפסים כנדרש.
-
ייצוג בבית משפט – עורך דין רשלנות רפואית מיומן יוכל לייצג אתכם במהלך המשפט, כדי לשמור על האינטרסים שלכם, ולפעול להשגת פיצוי מירבי. רופאים ומוסדות רפואיים נעזרים בשירותים של מיטב משרדי עורכי הדין ויעשו הכל כדי להביא לדחיית תביעתכם. סיכויי התביעה להסתיים בניצחון ובהשגת פיצוי ראוי ללא ייצוג מקצועי קלושים ביותר.
-
קבלת פיצוי – גם אם הוכח כי אכן התרחשה רשלנות רפואית, יעשו עו”ד של הנתבעים מאמץ כדי להביא לכך שבית המשפט יקבע פיצוי נמוך ככל האפשר. עו”ד רשלנות רפואית יוודא כי תקבלו פיצוי הולם לעוגמת הנפש שנגרמה לכם, בהתאם למוגדר בחוק.
:מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם
רשלנות בניתוח קיסרי
|