בדיקות הדמיה הן בדיקות מסוגים שונים שמטרתן סקירת האברים הפנימיים של הנבדק. היות ולא ניתן לראות ולבדוק את האברים הללו בעין גלויה, יש צורך במכשור רפואי אשר סוקר את גוף האדם מבפנים. הבדיקות נבדלות זו מזו ברמת הקרינה שלהן, בהכנת הנבדק הנדרשת, בטכניקה שלהן וברמת הדיוק שלהן. רשלנות רפואית בהקשר של בדיקות הדמיה יכולה להתרחש כאשר המטופל אינו מופנה לבדיקה נדרשת, הבדיקה מבוצעת באופן לקוי, וכן כאשר מתבצע פענוח שגוי של תוצאות הבדיקה. כדי לוודא שאכן התרחשה רשלנות רפואית בביצוע בדיקות הדמיה וקיימת עילה להגשת תביעה מומלץ לקבוע פגישה ראשונית עם עו”ד רשלנות רפואית מנוסה. לאחר בחינת פרטי המקרה והמסמכים הרפואיים, יוכל עורך הדין לייעץ באשר לקיום עילה וכדאיות הגשת תביעת פיצויים.
בדיקות הדמיהבדיקות הדמיה נערכות על ידי צוות רפואי שעבר הכשרה מתאימה, ואת תוצאות הבדיקה מפענחים רופאים רדיולוגים. כאמור, בדיקות הדמיה סוקרות את פנים גופו של האדם, ומטרתן לראות חלקים שונים בגוף האדם שלא גלויים לעין כגון אברים פנימיים או עצמות. בדיקות הדמיה נפוצות הן בדיקות רנטגן הנערכות לדוגמה בכדי לבדוק האם קיימים שברים בעצמות הגוף וכן לצורך שיקוף ריאות. אחד היתרונות של בדיקת רנטגן היא עלותה הנמוכה, אך החיסרון העיקרי הוא רמת הקרינה שסופג האדם כתוצאה ממנה. למעשה, במרבית בדיקות ההדמיה יש פליטת קרינה. בדיקת CT הינה בדיקת הדמיה מדויקת לסקירה של גידולים ובעיות נוספות באברים הפנימיים, אך נחשבת הבדיקה בעלת רמת הקרינה הגבוהה ביותר. בדיקות הדמיה נוספות הן בדיקת צפיפות עצם אשר בוחנת את רמת בריחת הסידן ובדיקת מיפוי עצמות אשר בוחנת את מצב העצמות מבחינת תקינות סחוסים ועוד. בדיקת הדמיה נוספת היא ממוגרפיה, אשר מומלצת עבור כל אישה מגיל מסוים או כל אישה בעלת גורמי סיכון לפיתוח סרטן השד בשל היסטוריה משפחתית, או חשד לגוש לאחר בדיקת מישוש. בדיקות אולטרסאונד הן בדיקת ללא קרינה אשר משמשות לסקירה ראשונית במידה ויש חשד לבעיה. בדיקת הדמיה מסוג MRI משמעת גם היא לסקירה פנימית בגוף האדם, כולל בדיקת המוח. בדיקה זו גם היא ללא קרינה אולם עלותה גבוהה ואינה מתאימה לאבחנת מחלות ומצבים פתולוגיים מסוימים בהן עדיין מתחייבת בדיקת CT. רשלנות רפואיתרשלנות רפואית בתחום בדיקות הדמיה עלולה להתרחש ברמות התמחות רפואית שונות: החל מרופא משפחה או רופא מומחה שלא שלח את הפציינט לבדיקת הדמיה, דרך הטכנאי שהתרשל בביצועה ועד לרדיולוג ששגה בפענוח התוצאות.
אם כן, רשלנות רפואית בבדיקות הדמיה עלולה להוביל לנזקים משמעותיים מאוד. אי הפניה לבדיקה עלולה להוביל להחמרה במצב המטופל. במקרים של גושים ממאירים שלא אובחנו בזמן משום שהאדם לא נשלח לבדיקת הדמיה, הם ימשיכו להתפתח וישלחו גרורות לאיברים נוספים בגוף. ביצוע לקוי של בדיקה עלול להוביל לתשובה כי הכל בסדר אצל המטופל ובינתיים המצב ממנו הוא סובל לא יטופל. ביצוע בדיקה בזמן ובאופן תקין ופענוח נכון של תוצאותיה יכול להוות במקרים מסוימים את ההבדל בין חיים ומוות. במידה ואתם סבורים כי אתם או מישהו מיקירכם נפגע עקב רשלנות רפואית בבדיקות הדמיה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית כדי לבחון את פרטי המקרה ומסמכי התיעוד הרפואי. עורך דין רשלנות רפואית ידע האם קיימים עילה וכדאיות בהגשת תביעת רשלנות רפואית במקרה המדובר.
רשלנות בניתוח
|