יותר ויותר אנשים מבקשים כיום לעבור ניתוחים פלסטיים אסתטיים במטרה לשפר את המראה החיצוני שלהם. ניתוח אף הוא אחד מן הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ביותר בישראל ובעולם כולו. ההליך הכירורגי ורמת המורכבות שלו יכולים להשתנות ממטופל למטופל. ישנם ניתוחי אף אשר מתבצעים תחת הרדמה מקומית של המטופל, בעוד באחרים ההליך מבוצע כשהמטופל תחת הרדמה כללית. כיום מקובל כי הפעולות הכירורגיות מבוצעות בתוך פנים האף, בכדי שהצלקות אשר נוצרות עקב הניתוח יהיו מוסתרות בתוך האף ולא יהיו חשופות כלפי חוץ, והתוצאה האסתטית תהיה טובה יותר. עם זאת, ניתוח זה עדיין כולל בתוכו סיכונים וסיבוכים אפשריים, ביניהם ניתן למנות:
למרבה הצער, לא פעם תוצאות ניתוח האף לא תואמות לציפיות המטופל, בוודאי במקרים בהם הוא נותר עם אף עקום או בלתי סימטרי. עם זאת, חשוב לציין כי העובדה כי המטופל אינו שבע רצון מן התוצאה אינה בהכרח עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
עילות להגשת תביעת פיצויים על רקע ניתוח פלסטי באףהיותו של האף איבר בולט לעין היא אחת הסיבות לפופולריות הרבה של ניתוחי אף. מאותו סיבה בדיוק, ניתוח אף כושל, גם אם אינו גורם לנזקים רפואיים אלא נזקים אסתטיים בלבד, טומן בחובו נזקים נפשיים וסבל רב למטופל. אם כן, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים על רקע ניתוח אף ?
רשלנות רפואית בבדיקות המקדימות לניתוחניתוח פלסטי הינו הליך כירורגי לכל דבר, ויש לבצע ראשית בדיקות בכדי לבחון האם המטופל כשיר לעבור את ההליך. בדיקות ההתאמה מטרתן לוודא כי גוף המטופל יגיב כראוי לניתוח. לקראת ניתוח אף יש לבדוק לדוגמא את עור המטופל, הסחוס והעצמות שבתוך האף. כמו כן, יש לוודא כי המטופל אינו סובל מגורמי סיכון אשר עלולים לפגום בסיכויי הניתוח להצליח או להעמיד אותו בסכנה במהלך הפעילות הכירורגית. במידה והרופא לא ביצע את כלל הבדיקות המקדימות הנדרשות או ביצע אותן באופן לקוי, ובית המשפט ישתכנע כי הדבר הוביל לפגיעה במנותח, הוא יפסוק פיצויים לטובת התביעה. כמו כן, רשלנות רפואית תיקבע במידה ויוכח כי הרופא המנתח ביצע את ההליך עקב אבחון שגוי של מצב המטופל, או חמור מכך, ביודעו כי הניתוח אינו מתאים למטופל או שהמטופל אינו כשיר לעבור אותו.
הסכמה מדעת
טרם ביצוע הניתוח, על הרופא המנתח להסביר למטופל באופן מלא על ההליך הכירורגי, הסיכויים והסיכונים שבו, וכן על תקופת ההתאוששות וההחלמה. החוק קובע כי למטופל זכות אוטונומית על גופו ולכן זכותו לדעת מה הניתוח כולל ומה ההשלכות האפשריות שלו. על הרופא מוטל האחריות לספק למטופל את מלוא המידע זמן סביר לפני הניתוח, ולוודא כי הוא הבין את כלל ההסברים ואת הכתוב בטופס ההסכמה לניתוח לפני חתימתו. רק כאשר ניתן למטופל מלוא המידע הוא יכול להחליט באופן מושכל האם ברצונו לעבור את ההליך או לא. לכן, בית המשפט עלול לקבוע כי התקיימה רשלנות רפואית בניתוח גם במקרים בהם הרופא החתים את המטופל על טופס הסכמה לניתוח, אך בית המשפט יסבור כי הוא לא סיפק לו הסבר ראוי בעל פה. הפרת חובת הזהירות המוגברת בניתוחים פלסטיים
ניתוח אף עלול להיכשל ולהותיר את המטופל עם נזקים פיזיים ונפשיים גם עקב ביצוע רשלני של ההליך הכירורגי עצמו. עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בהקשר זה יכולות להיות לדוגמא הנסיבות הבאות:
במידה ובית המשפט יגיע למסקנה כי ישנו קשר מוכח בין נסיבות אלו ובין הנזקים שנגרמו למנותח, הוא יפסוק פיצויים לטובת הצד התובע.
פיצויים בתביעות רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים בתי המשפט מטילים על הרופאים חובת גילוי וזהירות מוגברת במקרים של ניתוחים פלסטיים אסתטיים, דווקא משום שמדובר על ניתוחים אלקטיביים. היות ואין מדובר על ניתוחים דחופים מצילי חיים, בתי המשפט מטילים אחריות גדולה יותר על הרופאים לוודא כי ערכו את כלל הבדיקות הדרושות ואבחנו את המטופל כראוי, וכן סיפקו לו את מלוא ההסברים טרם הניתוח.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |