בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה במספר תביעות נזקי גוף אשר מוגשות בפני בתי המשפט. ללא ספק הדבר נובע מהמודעות הגוברת של עובדים לזכויותיהם, ולנזקים שיכולה לגרום חשיפה ממושכת לחומרים מסוכנים.
חשיפה לחומרים רעילים עלולה להותיר את העובד כשהוא סובל באופן יומיומי ממגוון של תלונות ומחלות כגון כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן, בחילות, בעיות ראייה, עייפות וחולשה, לחצים בחזה ודפיקות לב, התכווצויות שרירים, דלקות עור, ירידה בריכוז ובזיכרון ועוד. תביעות רבות מוגשות עקב התפתחות מחלות נשימתיות, הפרעות עצביות או מחלות סרטן אצל עובדים, ולמרבה הצער אף במקרי מוות. תביעות נזקי גוף על רקע חשיפה לחומרים מסוכנים בעבודה מוגשות בדרך כלל זמן מאוחר יותר מן התקופה במהלכה נחשף בפועל העובד לחומרים הרעילים, לעיתים גם לאחר שנים רבות לאחר סיום החשיפה.
בכדי שבית המשפט יפסוק לטובת התביעה על התובע להוכיח שהתקיימו התנאים הבאים:
אין זה פשוט להוכיח את טענות התביעה לקשר בין הנזק שנגרם לעובד ובין תנאי עבודתו. לכן, מומלץ להסתייע בשירותי עורך דין נזקי גוף להכנת כתב התביעה וייצוג בבית המשפט. ישנו צורך להוכיח כי החומרים המסוכנים חדרו לגופו של התובע, בין אם דרך דרכי הנשימה, דרך העור וכו’, והם הגורם למחלה ממנה הוא סובל או חלילה הגורם למוות. קיים חומרים שניתן למצוא נוכחות שלהם בדם או בשתן בבדיקות רפואיות, אך לאחר תקופה קצרה מסיום תקופת החשיפה להם, לא יתגלו עוד בבדיקות כאלו. למרות זאת, השפעתם על הגוף נמשכת היות והם נספגים ברקמות הגוף ועלולים להוביל להתדרדרות במצב האדם ואף לגרום במקרים מסוימים להתפתחות מחלת הסרטן. בכדי להוכיח את הקשר הסיבתי יש צורך להשיג חוות דעת של מומחים רפואיים, להביא סימוכין ממחקרים מדעיים רלוונטיים אם ישנם כאלו, מקרים דומים המתועדים בספרות הרפואית ועוד. לדוגמא, מחקרים אשר מוכיחים כי אסבסט הינו חומר מסרטן יכולים לתמוך בתביעת עובד שנחשף במהלך עבודתו לחומר זה ובגופו התגלו גידולים סרטניים. לעיתים בתי המשפט יסתפקו בהצטברות של נסיבות אשר יעידו על סבירות גבוהה כי החשיפה לחומרים רעילים היא שהביאה לנזקים אצל העובד, בכדי לפסוק לטובת התביעה. לדוגמא, מספר עובדים במקום העבודה אשר חלו באותה מחלה או גיל צעיר יחסית של העובד אשר סובל ממחלה שמתפתחת לרוב בגילאים מאוחרים הרבה יותר. במקרים כאלו לעיתים בית המשפט יפסוק פיצויים על רקע נזקי גוף לטובת התובע, גם אם לא הוכח קשר סיבתי באופן מדעי. גובה הפיצוי שיפסוק בית המשפט תלוי במספר גורמים, ביניהם אופי הנזקים הבריאותיים שנגרמו לתובע ומידת חומרתם, דרגת הפגיעה בכושר ההשתכרות שלו, הכאב והסבל שנגרמו לו וימשיך להיפגע מהם במהלך חייו ועוד. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |