על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 שיעור רוכבי האופנוע אשר נהרגו בתאונות דרכים עלה בהדרגה, והגיעו ל-10% בשנת 2008. מעורבות אופנועים בתאונות דרכים קטלניות גבוהה פי 2.5 מזו של כלי רכב פרטיים. כמו כן, הסיכוי של אופנוע להיות מעורב בתאונה קטלנית גבוה פי 7 מזה של רכב פרטי. על פי נתוני רישום הטראומה ב-17 בתי החולים הגדולים בארץ, שיעור הפצועים קשה במסך כל הנפגעים עומד על 22%.
בניגוד לתאונות דרכים בהם מעורבים כלי רכב בעלי ארבעה גלגלים ויותר, חלק גדול מתאונות אופנוע הינם תאונות עצמיות. הכוונה היא לתאונות בהן מעורב רק האופנוע , כגון מקרים של החלקה על הכביש, איבוד שליטה על האופנוע וכדומה. מקרים אלו נחשבים תאונת דרכים, והנפגע בה זכאי לפיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו.
רוב האופנועים מבוטחים בפוליסת ביטוח חובה בחברת ה”תאגיד המנהל של המאגר לביטוחי רכב חובה (“הפול”) בע”מ”. הסיבה לכך היא שיתר חברות הביטוח אינן מוכנות לרוב לבטח את רוכבי האופנועים בטענה כי מדובר ברכב מסוכן ובלתי משתלם לביטוח.
עם זאת, במקרים בהם התרחשה תאונת אופנוע בה היה מעורב כלי רכב אחר בו, ורוכב האופנוע אינו אשם בתאונה, הנפגע יכול לתבוע את נהג הרכב המעורב ואת חברת הביטוח בה היה מבוטח בתביעת נזיקין. פיצויים בגין נזקים עקב תאונות אופנוע
נזקי תאונות אופנוע, כמו גם תאונות דרכים באופן כללי, נחלקים לשני סוגים עיקריים:
בדיני נזיקין קיימים ראשי נזק, המחולקים לשתי קבוצות:
גובה הפיצוי בגין תאונות דרכים תלוי בנזק שנגרם, גיל הנפגע, שכרו לפני התאונה, מידת הפגיעה בתפקודו, האם היה מאושפז, מידת העזרה לה הוא נזקק וכו’.
במידה וחברת הביטוח אינה מסכימה לשלם את הפיצויים שהנפגע מבקש, ייתכן ויהיה צורך לפנות לבית משפט. מומלץ להיעזר בשירותי ייעוץ וייצוג משפטי של עורך דין תאונות אופנוע. ניהול תביעה משפטית מסוג זה הינה הליך מורכב המצריך השגה וריכוז של ראיות, מסמכים וחוות דעת רפואיים, קבלות ועוד. בנוסף, ייצוג משפטי של עורך דין יאפשר לנפגע להתרכז בקבלת הטיפול הרפואי הנחוץ לו, ולא בניהול תביעת הפיצויים. פיצוי תכוף במקרים של פציעה חמורה אשר כתוצאה ממנה רוכב האופנוע הנפגע אינו מסוגל לשוב לעבודתו למשך תקופה ממושכת ונזקק להוצאות לצורך ריפויו (כגון עזרים רפואיים, עזרה סיעודית וכיוצ”ב), עורך דין תאונות אופנוע יגיש בקשה לפיצוי תכוף. פיצוי תכוף הינו פיצוי מוקדם, המועבר לנפגע גם בטרם סיום המשפט, כך שהוא אינו נותר ללא פיצוי במהלך תקופת ההליכים המשפטיים. תשלום זה מהווה למעשה מעין מקדמה על חשבון הפיצויים המגיעים לו. כל סכום שיתקבל במסגרת הפיצוי התכוף יקוזז בסופו של דבר מסכום הפיצוי הסופי אשר יפסק לטובת הנפגע בסיום המשפט. שכר טרחת עורך דין תאונות אופנוע
ברובם של המקרים, שכר טרחת עורך דין תאונות אופנוע ישולם באחוזים. לפי סעיף 16 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שיעור שכר הטרחה של עורך הדין הינו קבוע.
1. במקרה של פשרה לפני שהתחיל המשפט, שיעור שכר טרחת עורך הדין יעמוד על 8%.
למשרד ניסיון במספר רב בניהול תביעות של רוכבי אופנוע, תביעות עם הרוגים ונפגעים קשים, בסיומן נפסקו סכומי פיצויים גבוהים לנפגעים. לפרטים לחצו תביעות תאונות אופנוע
לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית חינם, לחצו עורך דין תאונות אופנוע מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |