לידת תאומים טומנת בחובה סיכונים רבים יותר מלידת תינוק אחד. רשלנות רפואית בלידה של תאומים עלולה להוביל לנזקים פיזיים חמורים אצל אחד מן התאומים או אצל שניהם, דוגמת בעיות מוטוריות, מומים, שיתוק מוחין ועוד, כמו גם לנזקים פיזיים אצל היולדת.
לידה מוקדמת, כלומר לידה לפני השבוע ה-37, מאפיינת לא פעם הריון עם תאומים. למעשה, יותר ממחצית ההריונות עם זוג תאומים מסתיימים בלידה מוקדמת, וכאשר מדובר על שלישיה, יותר מ-90% מההריונות מסתיימים בלידה מוקדמת. הסיכונים רבים יותר ככל שהלידה מוקדמת יותר, ובייחוד בין השבועות ה-24 וה-32 להריון. ברוב המקרים תאומים ושלישיות אינם מצליחים להגיע למשקל האידיאלי לפני הלידה. המשקל הממוצע של תינוק יחיד הינו 3.5, וזאת לעומת 2.75 ק”ג אצל תאומים ו-2 ק”ג אצל שלישיות. משקל לידה מתחת ל-2.75 ק”ג נחשב נמוך, ולרוב הדבר ילווה בבעיות בריאותיות כמו קושי לנשום באופן עצמאי, אשר יצריכו שהייה בפגיה. לכן, לעיתים יחליט הרופא המטפל לנקוט צעדים לעיכוב הלידה, ולו לכמה ימים, ע”מ לתת לעובר טיפול תרופתי להבשלת הריאות.. סיכון נוסף אשר מאפיין לידות תאומים הוא היפרדות השיליה מקיר הרחם במהלך המחצית השנייה של ההריון, מה שעלול להוביל ללידה מוקדמות או לידת ולד מת. היפרדות שיליה יכולה גם להתרחש במהלך לידת תאומים, לאחר לידת התאום הראשון, מקרה אשר מצריך יילוד התאום השני בניתוח קיסרי.
עילות להגשת תביעת רשלנות בלידה במקרה של לידת תאומים יכולות להיות בין היתר:
סיבוכים בלידת תאומים עלולים להיות תוצאה של רשלנות בהריון. הריון עם תאומים הינו בסיכון גבוה יותר מאשר הריון עם עובר אחד, והוא מצריך מעקב קפדני במיוחד אחר מצב האישה ההרה והעוברים. כל שכן, כאשר מדובר בהריון עם שלישיה או רביעיה. ככל שמספר העוברים רב יותר, ישנה שכיחות גבוהה יותר של סיבוכים, דוגמת דימום של השיליה, יתר לחץ דם, סוכרת הריונית ולידה מוקדמת. לכן, לעיתים הסיבה לנזקים לתאומים או ליולדת תהיה רשלנות בהריון. במידה וישנו חשד כי נגרם נזק לאחד התאומים, לשניהם או ליולדת, מומלץ לגשת לפגישה בהקדם האפשרי עם עורך דין רשלנות רפואית בכדי לבדוק האם יתכן שהסיבה לכך היא רשלנות בלידה או רשלנות בהריון, האם ישנה עילה להגשת תביעה, והאם יש כדאיות בהגשתה. לעיתים ימליץ עורך הדין על אפיק חלופי בדמות הסכם פשרה עם המוסד הרפואי בו התבצעה הלידה. חשוב להבין כי ניהול תביעת רשלנות בלידה הינו מורכב ויכול להתארך כדי שנים. לעיתים בהסכם פשרה אפשר להשיג פיצוי הולם בזמן קצר הרבה יותר. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |