במהלך לידה עשויים למרבה הצער להתרחש סיבוכים שונים. בעוד קיימים סיבוכים אותם לא יכול היה לצפות מראש הצוות הרפואי, קיימים מקרים בהם ניתן היה למנוע התרחשותם לו פעל הרופא המטפל על פי הסטנדרטים המקובלים בתחום. רשלנות בלידה יכולה לבוא לידי ביטוי לדוגמא במעקב הריון לקוי או באי ביצוע בדיקות נדרשות לאם ולעובר במהלך ההריון ולפני הלידה. רשלנות בלידה יכולה לבוא לידי ביטוי גם בבחירה שגויה של הצוות הרפואי באופן הטיפול בתגובה להופעת הסיבוך במהלך הלידה, גם אם לא היו גורמי סיכון אותם ניתן היה לצפות מראש. כאשר עולה חשד כי רשלנות רפואית הובילה לפגיעה אצל האם או התינוק, מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית, בכדי שזה יבחן את פרטי המקרה ומסמכי התיעוד הרפואיים ויבדוק האם קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה. אחד מן הסיבוכים בלידה אשר עלולים להוביל לנזק לאם ו/או לתינוק הינו מצב שמכונה כליאת כתפיים, ואכן לבתי המשפט בישראל הוגשו בעבר תביעות רשלנות רפואית בלידה בנסיבות אלו.
מהי כליאת כתפיים?תהליך לידה “תקין” הינו תהליך בו היולדת מגיעה לפתיחה של 10 אצבעות ולמחיקה של 100%. במהלך הלידה העובר נכנס לתעלת הלידה עם הראש ולכן הראש הוא שיוצא ראשון ולאחר מכן שאר הגוף. כליאת כתפיים הוא כינוי לסיבוך מיילדותי בו ראש התינוק יוצא אך הכתפיים או אחת מהן נותרות כלואות, ועל הצוות הרפואי להתערב בכדי לחלץ את העובר. כליאת כתפיים עלולה לגרום להשלכות על מצבו הבריאותי וכן ההתפתחותי של התינוק ולו רק בגלל העובדה, שעל מנת לשלוף אותו, הצוות הרפואי צריך לא פעם להפעיל כוח רב, והדבר עלול לגרום נזק בלתי הפיך לעצבים הנמצאים באותו אזור. הדבר עלול להוביל לפגיעות במערכת העצבים של התינוק ואף לשיתוק מלא או חלקי של הגפיים העליונות שלו. כיצד נגרמת כליאת כתפיים ומתי יקבע כי התרחשה רשלנות בלידה?על פי רוב כליאת כתפיים נגרמת כתוצאה מעובר גדול אשר לא אובחן ככזה בעת בדיקת הערכת המשקל. הסיבוך שכיח יותר אצל נשים הסובלות מסוכרת במהלך ההריון. חשוב לדעת כי למרות שנשים עוברות מעקב סדיר בתקופת ההיריון, על הצוות הרפואי בחדר הלידה לבצע בדיקות נוספות טרם הלידה, ביניהן בדיקה להערכת משקל העובר, ולא להסתמך אך ורק על תיעוד רפואי קודם של מצב היולדת. בהנחה שמדובר בעובר גדול, על הצוות הרפואי להמליץ על ניתוח קיסרי ובכך למנוע את הסיכון להיווצרות כליאת כתפיים במהלך לידה ואגינלית, וכתוצאה מכך פגיעות אצל התינוק ו/או האם. לחילופין, במקרה של חשד לתינוק גדול, ניתן גם ליילד בלידה רגילה, אך במקרה שכזה חייבים להיערך בהתאם מראש ולדאוג שהצוות הבכיר ביותר יהיה נוכח בחדר הלידה ובכלל זה מיילדים בכירים, רופא מרדים ורופא ילדים, מכיוון שהמדובר בלידה מסובכת המצריכה לעתים ביצוע נקיטות מיוחדות בלידה, המצריכה צוות נרחב, כמו גם את ביצועה בידיים המנוסות ביותר בבית החולים. קיימות מספר עילות להגשת תביעת רשלנות בלידה בהקשר של כליאת כתפיים, וביניהן:
ייעוץ וייצוג של עורך דין רשלנות רפואיתיולדת הסובלת מסוכרת מחייבת היערכות מיוחדת בחדר הלידה, שכן אצל יולדות אלו יילדו בד”כ תינוקות גדולים. משקל העובר הוא נתון אשר אפשר לאמוד אותו בקלות, במידה ומבצעים את כל הבדיקות הנדרשות בעת קבלת היולדת לחדר לידה. כמו כן, ישנם פרוצדורות וסטנדרטים רפואיים מקובלים לטיפול במקרים של כליאת כתפיים. בכדי להגיש תביעת רשלנות בלידה, יש צורך בחוות דעת רפואית משפטית אשר תתמוך בטענה כי נגרמו נזקים לאם ו/או לתינוק, והם תוצאה של רשלנות רפואית. עורך דין רשלנות רפואית יפנה למומחים הרלוונטיים למקרה הספציפי. לאחר קבלת חוות דעת או מספר חוות דעת נדרשות. חשוב להבין כי ללא הכנת כתב תביעה וייצוג מטעם עו”ד רשלנות רפואית סיכויי תביעת רשלנות רפואית להסתיים בניצחון התביעה והשגת פיצוי הולם הינם קלושים ביותר, שכן רופאים ומוסדות רפואיים מיוצגים מצידם על ידי עורכי דין מנוסים שיעשו כמיטב יכולתם להביא לדחיית התביעה.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |