תסחיף מי שפיר הוא מצב מסוכן, המתרחש אחת לכ-15,000 לידות לערך. במצב זה נחסם כלי דם מרכזי של האם, בדומה למצב של התקף לב או אוטם מוחי. עם זאת, בניגוד למקרים הללו, המתרחשים כתוצאה מקריש דם, בתסחיף מי שפיר חודרים מי השפיר לתוך מחזור הדם של האם. למצב זה עלולות להיות השלכות הרות אסון. האם או העובר עלולים לסבול מנזק נוירולוגי מתמשך ובמקרים קשים המצב אף עלול להסתיים במות האם ו/או העובר. בעוד ישנם מקרים בהם לא ניתן היה למנוע נזקים לאם או לעובר כתוצאה מתסחיף מי שפיר, במקרים אחרים , רשלנות בלידה באבחון או טיפול במצב זה הם הגורם לנזקים שהיו יכולים להימנע. בכדי לקבוע האם קיימת עילה להגשת תביעה בגין רשלנות בלידה, יש צורך בידע משפטי ורפואי נרחב. לכן, מומלץ להיוועץ עם עורך דין רשלנות רפואית. לאחר שמיעת פרטי המקרה מפיכם ועיון במסמכים רפואיים, יוכל לייעץ לכם עורך הדין לגבי האפשרויות העומדות בפניכם. מומלץ להימנע מייצוג עצמי שכן רופאים ואף מוסדות רפואיים מיוצגים על ידי עורכי דין מהשורה הראשונה.
מהו תסחיף מי שפירלרוב, תסחיף מתייחס למצב בו כלי דם של האדם נחסם כתוצאה מקריש דם. מצב כזה יכול לגרום להתקף לב או לאוטם מוחי (שבץ). כאמור, במצב של לידה, התסחיף נובע מחדירה של מי שפיר מתוך הרחם אל מחזור הדם של האם. הדבר עלול להתרחש כתוצאה מקרעים בכלי דם לפני הלידה או במהלכה. התגובה של גוף האם לחומרים הזרים הנמצאים במי השפיר, הכוללים תאים של העובר, היא חריפה. האישה עלולה לפתח תגובה אלרגית קשה, הכוללת הפרשה של חומרים שתפקידם להילחם בחומרים זרים שמקורם בעובר. כתוצאה מתסחיף מי שפיר נוצרת אי יציבות של מערכת הדם, עלייה של לחץ הדם בריאות ואף מצב של אי ספיקת לב. אלו עלולים להוביל למצוקה נשימתית, דימום, אובדן הכרה ואף שקיעה בתרדמת. מצב זה מסכן מאוד את חיי האם ולצערנו חלק מנשים שלקו בתסחיף מי שפיר הלכו לעולמן או נשארו עם נזקים נוירולוגים להמשך חייהן, פגיעה רב־מערכתית בכבד או בכליות או נאלצו לעבור ניתוח כריתת רחם. אף העוברים נמצאים בסכנה. חלקם עלולים לסבול מסיבוכים עצביים כגון שיתוק מוחין, וחלקם לא שורדים. לא ניתן לצפות באופן מדויק מתי תתרחש התופעה של תסחיף מי שפיר. עם זאת, על הצוות הרפואי לאתר את הנשים הנמצאות בסיכון, כמו גם להיות מוכנים באופן מידי לתרחיש כזה בכל רגע נתון. רשלנות בלידה על רקע תסחיף מי שפיררשלנות בלידה על רקע תסחיף מי שפיר יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים:
למרבה הצער גם במקרים בהם הצוות הרפואי פועל כשורה, האם ו/או העובר עלולים לסבול מנזקים. בכדי לקבוע כי התרחשה רשלנות בלידה, יש להוכיח רשלנות מצד הצוות הרפואי באיתור גורמי סיכון, באבחון המצב או בטיפול בו ולהוכיח כי רשלנות זו היא הסיבה לנזקים שנגרמו לאם או לעובר. ייעוץ וייצוג על ידי עורך דין רשלנות רפואיתעורכי דין רבים אשר מתמחים בתחום של רשלנות רפואית מציעים פגישת ייעוץ ראשונית חינם. לקראת הפגישה יש לאסוף ולהביא את כל הניירת הרלבנטית ממהלך תקופת ההיריון, הקבלה ללידה והלידה עצמה ולהביאם לפגישת ייעוץ. באם עו”ד רשלנות רפואית יגיע למסקנה עילה להגשת תביעה בגין רשלנות בלידה, הוא יוכל לפרוס בפניכם את האפשרויות השונות העומדות בפניכם דוגמת הגשת תביעה משפטית או הליך פשרה מול המוסד הרפואי על כל המשמעויות הכרוכות בהן. מומלץ שלא לפנות למוסד הרפואי בו התרחשה הלידה או לכל גורם אחר טרם ייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית, וכן שלא לנהל כל הליך ללא ייצוג מקצועי. עורך דין רשלנות רפואית יוכל להכין ולהגיש בשמכם כתב תביעה וכן לייצגכם לאורך הדיונים בבית המשפט. ללא ייצוג של עורך דין מקצועי ומנוסה, סיכוי התביעה להסתיים בהצלחה ולהשיג פיצוי הולם קלושים ביותר.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: פגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין רשלנות רפואית
|