רשלנות בניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי בכל השלבים של הניתוח, החל מההחלטה על ביצועו, במהלך הפרוצדורה הכירורגית עצמה, וכן בשלב המעקב אחרי מצב המטופל לאחר הניתוח. בתי המשפט עוסקים לא פעם במקרים בהם רופאים לא הפנו מטופלים לניתוח כפי שהיה צריך, אך גם במקרים של רשלנות בניתוח בהם רופאים מפנים מטופל לניתוח עקב אבחון שגוי, ובדיעבד מתברר שלא היה צורך בניתוח כלל. מעבר לסבל הכרוך בהליך מסוג זה, לעיתים זה עלול להוביל לבעיות רפואיות אחרות מהם יסבול המטופל לאורך כל חייו. בכל מקרה בו יש חשד לפגיעה עקב רשלנות רפואית מסוג זה, כדאי להתייעץ עם עו”ד רשלנות רפואית, כדי לבדוק אם ישנה עילה להגשת תביעה ואתם זכאים לפיצוי.
ביצוע ניתוח שלא לצורךניתוח הוא הליך רפואי נפוץ. הוא נדרש במצבים רבים כגון איבר מודלק או גידול ממאיר שצריך להוציאם, החלפה אורתופדית, ניתוחי עיניים, ניתוחים במהלך לידה כמו ניתוח קיסרי ועוד. להלן דוגמאות של רשלנות בניתוח בהקשר של ביצוע ניתוח שלא לצורך:
השלכות של רשלנות בניתוח מיותרניתוח מיותר עלול להיות בעל השלכות למצב הבריאותי והנפשי של המטופל. ראשית, כל ניתוח כרוך בסיכונים לסיבוכים אשר עלולים להותיר את המנותח עם נזקים קשים, ואף להסתיים במוות. לדוגמה, הרדמה כללית יכולה להיות בעלת השלכות על הבריאות דוגמת פגיעה בכליות, במיוחד אם מדובר באנשים מבוגרים. זיהומים, דימומים וסיבוכים נוספים עלולים לסכן את המטופל ולהותיר אותו עם נזקים בלתי הפיכים, ואף צלקות יכולות להיות במקרים מסוימים עילה להגשת תביעת רשלנות בניתוח. מעבר לבעיות רפואיות כתוצאה מההליך הכירורגי, ניתוח מיותר במרבית המקרים מותיר את המטופל כשהוא עדיין סובל מבעיה רפואית שלא טופלה. לעיתים משמעות הדבר תהיה שצריך לבצע ניתוח נוסף, שהוא הרלבנטי לבריאותו של החולה, ולא פעם איחור בטיפול בבעיה האמיתית יוביל להתדרדרות במצב המטופל ולקושי רב יותר בטיפול בו. ביצוע ניתוח מיותר פעמים רבות אינו משפיע רק על מצבו הפיזי של המטופל. הוא עלול אף להשפיע על בריאותו הנפשית של המטופל, שכן הוא מאבד אמון במערכת הרפואית, ועלול לסבול מסיוטים ומפגיעה באיכות חייו עקב כאבים, ואף לבוא לידי ביטוי באובדן כושר הכנסה. תביעת רשלנות רפואיתחשוב לדעת שבמקרה של רשלנות בניתוח הנפגע זכאי לפיצוי כספי עבור הנזקים הפיזיים, הנפשיים והפיננסיים שנגרמו לו. עם זאת, הליכים משפטיים מסוג זה הינם מורכבים ועלולים להתארך למשך זמן רב עד כדי מספר שנים. ראשית, יש לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין רשלנות רפואית, שיבדוק את הרקע לניתוח המיותר, את כל התיעוד הרפואי שבידיכם, וישמע את פרטי המקרה מפיכם. בהתאם לכך יוכל להסביר לכם עורך הדין האם במקרה שלכם אכן קיימת עילה להגשת תביעה ומה סדר גודל הפיצוי אליו ניתן לצפות לאחר זכיה בתביעה. בשלב הכנת כתב התביעה יפנה עורך הדין למומחה רפואי משפטי להשגת חוות דעת שהינה תנאי להגשת התביעה. ללא ייצוג מקצועי של עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בתחום, סיכויי התביעה להסתיים בניצחון ופסיקת פיצוי הינם קטנים ביותר, שכן מדובר בתחום המצריך ידע משפטי ורפואי נרחב ביותר. זאת ועוד, המוסדות הרפואיים מיוצגים על ידי טובי עורכי הדין בארץ, ולכן גם אם תביעתכם מוצדקת, יש להגישה בדרך מקצועית כדי להגדיל את הסיכוי לזכות במשפט ולקבל פיצוי הוגן.
מה ההבדל בין רשלנות בהריון ורשלנות בלידה
|