תשניק סב לידתי (perinatal asphyxia באנגלית) הוא סיבוך אשר עלול להתרחש במהלך ההריון, הלידה עצמה או לאחריה, וללא טיפול ראוי ומהיר, עלול להוביל לנזקים חמורים אצל התינוק ואף למותו. תשניק הוא מצב בו העובר לא מקבל מספיק חמצן. הישארות במצב זה אף לכמה שניות עלול להוביל לנזקים במרבית האיברים בגוף ביניהם הלב, הריאות, הכבד, הכליות ועוד. עם זאת, הפגיעות הקשות ביותר הינן עקב נזק מוחי הבא לידי ביטוי בנזקים נוירולוגיים בלתי הפיכים כמו אפילפסיה, בעיות קשב וריכוז, שיתוק מוחין ואף למוות. למעשה, תשניק סב לידתי הינו בין עשרת גורמי התמותה המובילים בקרב יילודים. כדי להוכיח רשלנות בלידה על רקע תשניק סב לידתי יש צורך להוכיח 3 פרמטרים:
רשלנות רפואית בלידה הינה תחום מורכב ביותר, ובכדי להוכיח קיום רשלנות יש צורך בידע רפואי ומשפטי רחב. לכן, מומלץ לפנות לייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית. מומלץ שלא לפעול באופן עצמאי לפני התייעצות עם עורך הדין. זה ילווה אתכם בכדי שתקבלו את מסמכי התיעוד הרפואי מבית החולים וייעץ לכם באשר לקיום עילה להגשת תביעה, כדאיות הגשת תביעה, הפיצוי הצפוי לאחר זכיה בתביעה וכו’. בנוסף, עו”ד רשלנות רפואית יכול להכין את כתב התביעה ולהגישה לבית המשפט, וכן לייצג אתכם לאורך ההליכים עד לסיום המשפט וקבלת פיצוי הולם בגין נזקי גוף, כאב וסבל, הוצאות טיפול ועוד.
גורמי סיכון לתשניק סב לידתי ודרכי הטיפולקיימים גורמי סיכון שונים לתשניק סב לידתי ביניהם סוכרת הריון, דלקת ריאות אצל האם, משקל גבוה של העובר, עישון של האם בזמן ההריון, קרע, קשר או חסימה של חבל הטבור, היכרכות של חבל הטבור סביב העובר, היפרדות שיליה, מצוקה עוברית, לידה ממושכת, פרע כתפיים ועוד. היות ותשניק סב לידתי עלול להיגרם כבר במהלך ההריון, לעיתים העילה להגשת תביעה תהיה רשלנות בהריון, שכן הגורם הרשלני היה הרופא המטפל שליווה את ההריון.
בין דרכי הטיפול המקובלות במקרה של תשניק סב לידתי ניתן למנות זירוז הלידה, לידה מכשירנית וכן ניתוח קיסרי. תשניק חמור מצריך לרוב החייאה, טיפול תרופתי והנשמה. היות והמוח יכול לתפקד במהלך לידה רק 8-10 דקות במהלך הלידה ללא היווצרות נזקים חמורים, ישנה חשיבות קריטית למתן מענה מהיר לסיבוך. הגשת תביעת רשלנות בלידהלהלן מספר דוגמאות לעילות להגשת תביעת פיצויים עקב נזקי תשניק סב לידתי:
ליווי של עורך דין רשלנות רפואית היות ומוסדות רפואיים מגובים בעורכי דין מיומנים שתפקידם להביא לביטול התביעה, מומלץ להסתייע בשירותים מקצועיים של עורך דין רשלנות רפואית. ניתן להגיש תביעות רשלנות רפואית בלידה עד הגיע הילד לגיל 25 (7 שנות התיישנות מיום הפיכתו לבוגר). גובה הפיצוי בתביעות מסוג זה לרוב גבוה מאד, שכן מטרתו לאפשר בין היתר טיפול נאות לילד למשך כל חייו ואיכות חיים מקסימלית אפשרית, בנוסף לפיצוי בגין גרימת הכאב והסבל לילד והוריו.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |