דלקת חריפה של התוספתן (אפדניציט או אפנדיציטיס) מתפתחת לרוב כתוצאה מחסימה של התוספתן על ידי שאריות מזון והיווצרות חיידקים במקום. הדלקת בתוספתן מאופיינת בכאבים עזים בצד ימין של הבטן התחתונה, ולעיתים גם בחילות, הקאות, חום, ושלשול. היות וסימני המחלה כלליים ומאפיינים מחלות בטן אחרות רבות, ישנו קושי באבחון חד משמעי שלה. לכן, כיום מקובל לעשות שימוש בסריקת CT או אולטרה סאונד בכדי לבחון האם המטופל סובל מדלקת זו. אבחון בזמן חשוב ביותר שכן אבחון מאוחר עלול להוביל להחמרה משמעותית במצב המטופל ובמידה וישנו סיכון להיווצרות נקב בתוספתן במידה והדלקת לא תטופל בזמן, מצב אשר עלול להעמיד את המטופל אף בסכנת חיים. בתי המשפט בישראל דנים בין היתר במקרים של רשלנות בניתוח אפנדיציט, בהם הצד הנפגע תובע פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו.
יש לציין כי לא כל נזק במהלך או עקב ניתוח אפנדיציט מעיד בהכרח על רשלנות רפואית ומהווה עילה להגשת תביעת פיצויים. לכן, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין רשלנות רפואית לפני נקיטת כל הליך מול הרופא המטפל או המוסד הרפואי. משמיעת פרטי המקרה מפיכם ומעבר על מסמכי התיעוד הרפואי יוכל להסביר לכם עורך הדין האם במקרה שלכם קיימת עילה להגשת תביעה, מה דרך הפעולה המומלצת (לעיתים ימליץ עורך הדין על הליך גישור ולא על הגשת תביעה), סיכויי ההצלחה וגובה הפיצוי הצפוי. בהמשך יוכל עו”ד רשלנות רפואית להכין את כתב התביעה ולייצג אתכם בהליכים עד לסיומם ולקבלת פיצוי הולם. הטיפול המקובל באפנדיציט הוא ניתוח להסרת התוספתן תחת הרדמה כללית. מדובר בניתוח דחוף, אלא אם כן מדובר בדלקת כרונית בה אין סיכון לניקוב התוספתן. כיום הניתוח מבוצע לרוב בשיטה לפרוסקופית (חדירה לבטן המנותח דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן, וביצוע הניתוח בפיקוח מצלמה), וזאת בניגוד לפתיחת הבטן, שיטה בה היה נהוג להשתמש בעבר. הבחירה בשיטה של חתך רחב נעשית רק במקרים בהם השיטה הלפרוסקופית לא מתאימה למצבו של המטופל, כגון מטופלים הסובלים מהשמנת יתר או מטופלים שסבלו בעבר מהידבקויות באזור האגן, וכן כאשר מתגלה בכך צורך במהלך הניתוח עצמו לדוגמה עקב דימום מסיבי או קושי להגיע לתוספתן בשיטה הלפרוסקופית. עילות להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח אפנדיציט:
ייעוץ וייצוג על ידי עורך דין רשלנות רפואית כאמור, מומלץ שלא לנקוט צעדים באופן עצמאי מול הרופא המטפל או המוסד הרפואי כאשר עולה חשד לרשלנות רפואית, שכן טעויות בהתנהלות עלולות לפגוע בסיכויי התביעה בהמשך. חשוב לציין כי לא כל עורך דין נזקי גוף מתמחה בתחום של רשלנות רפואית, ולכן כדאי לפנות לעורך דין המתמחה ספציפית בתחום זה. עוד נציין כי חל על תביעות מסוג זה חוק ההתיישנות, והכנת התביעה יכולה להיות מורכבת, ולכן יש לפנות לעורך הדין בהקדם האפשרי. מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם: |